Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 24

Nuo Kalėdų iki Naujųjų Kaune automobilių statymas vėl nekainuos

Tarpušvenčiu Kauno centre ir senamiestyje vairuotojai automobilius vėl galės statyti nemokamai – Kauno miesto savivaldybės administracijos kolegija trečiadienį palaimino siūlymą nerinkti rinkliavos už statymą miesto centre gruodžio 27, 28, 29, 30 ir 31 dienomis.
Parkomatas
Pinigų rinkliavos automatas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasak Kauno mero Andriaus Kupčinsko, ši jau ne pirmus metus gyvuojanti tradicija yra dovana Kauno miesto gyventojams ir svečiams. Be to, sprendimas mažiau nei savaitę nerinkti rinkliavos už automobilių stovėjimą miesto biudžetui nepridaro didelių nuostolių. Paskaičiuota, jeigu šiomis dienomis būtų renkamas mokestis už automobilių stovėjimą, būtų surinkta apie 40 tūkst. litų. O nerenkant šio mokesčio - sutaupyta 44 tūkst. litų darbo užmokesčio.

„Nemokamai statyti mašinas miesto centre bus galima tarpušvenčiu, o ne nuo Kalėdų, nes gruodžio 25–26 ir taip yra nedarbo dienos – tomis dienomis rinkliava nerenkama“, – priminė Kauno miesto savivaldybės Eismo organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Gintautas Degutis.

Šį pasiūlymą dar turės svarstyti Kauno miesto taryba. Tačiau neabejojama, kad politikai vienbalsiai pritars, jog tarpušvenčiu mieste automobiliai būtų statomi nemokamai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius