Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 24 /13:27

Nutarimo projektą dėl pirmalaikių rinkimų G.Landsbergis žada registruoti penktadienį

Nutarimo projektą dėl pirmalaikių rinkimų valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) vadovas Gabrielius Landsbergis žada registruoti penktadienį.
Lietuvoje vyksta savivaldybių rinkimų antrasis turas
Lietuvoje vyksta savivaldybių rinkimų antrasis turas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Mano mintis buvo šią savaitę registruoti, jei pavyks teisinės procedūros, patį dokumentą turėčiau registruoti penktadienį“, – trečiadienį žurnalistams prieš Vyriausybės posėdį sakė G.Landsbergis.

Jis taip pat teigė, jog pasklidusios kalbos, kad konservatoriai nutarimo projektą dėl pirmalaikių rinkimų teiks jau ketvirtadienį, yra klaidingos.

Klausiamas, ar konservatoriai gali paremti opozicijos atstovo Petro Gražulio projektą dėl pirmalaikių rinkimų, G.Landsbergis sakė, kad „priklauso nuo to, kas ten parašyta“. Projekto jis sakė nematęs.

P.Gražulis įregistravo nutarimo projektą dėl pirmalaikių Seimo rinkimų rugsėjo 3 dieną. Jį opozicija planuoja pateikti per opozicinę darbotvarkę ketvirtadienį.

„Jau Petras Gražulis kažką registravo, girdėjau, klausimas, kas tame dokumente parašyta, nuo to priklauso“, – apie opozicijos projektą sakė G.Landsbergis.

Pasak konservatorių vadovo, svarstoma, kad balsavimas dėl pirmalaikių rinkimų galėtų būti tarp paskutinių šios Seimo sesijos klausimų, t. y. birželio pabaigoje.

„Balsavimui teikti ketinčiau birželio mėnesį, kada tiksliai, negalėčiau pasakyti, yra pasvarstymų, kad paskutinėmis sesijos dienomis, kada atlikti numatyti darbai, ir vienu paskutinių uždavinių būtų balsuoti dėl pirmalaikių rinkimų“, – kalbėjo TS-LKD vadovas.

Konservatoriai siūlo rengti pirmalaikius Seimo rinkimus, argumentuodami siekiu perkrauti politinę sistemą po žiniasklaidos tyrimų, sukėlusių abejonių dėl to, ar Lietuvos savivaldybių tarybų nariai skaidriai naudoja kanceliarines išmokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius