-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 09

Nutraukiant sutartį su „Bruneros“ šiai progimnazija grąžino 140 tūkst. eurų, R.Remeika siūlo nesistebėti

Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijos ir vaikus maitinusios VšĮ „Bruneros“ sutarties nutraukimo aplinkybės sukėlė klausimų sostinės savivaldybės tarybos nariams Žilvinui Šilgaliui ir Tomui Seikaliui. Jiems pasirodė keista, kad dėl rastų pažeidimų nutraukus sutartį VšĮ „Bruneros“ buvo grąžintas 140 tūkst. eurų užstatas. Ugdymo įstaigos direktorius Rimantas Remeika sako, kad kitaip pasielgti nebuvo galima, nes pažeidimų rasta ne visuose progimnazijos filialuose.
Mokslo metų pradžios šventė Kunigaikščio Gedimino progimnazijoje
Mokslo metų pradžios šventė Kunigaikščio Gedimino progimnazijoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sostinės progimnazijos bėdos prasidėjo LRT Radijui paskelbus virėjų liudijimus, esą nesuvalgytas maistas būdavo pašildomas ir patiekiamas kitiems mokiniams, o patiekalai gaminami iš vakarykščių patiekalų likučių. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) tikrino maistą gaminusią VšĮ „Bruneros“ ir rado nemažai pažeidimų, tad ugdymo įstaigos vadovas ryžosi nutraukti sutartį.

Pirmadienį išplatintame pranešime „Laisvės ir teisingumo“ partijos atstovas taryboje Ž.Šilgalis ir „valstiečių“ atstovas T.Seikalis teigė, kad mokyklos vadovybė turėjo galimybę nutraukti sutartį su „Bruneros“, sau pasilikti VšĮ sumokėtą užstatą ir net įtraukti maisto tiekėją į nepatikimų tiekėjų sąrašą, tačiau tai nebuvo padaryta.

„Ne tik tai nebuvo padaryta, bet mokykla praktiškai dar ir primokėjo „Bruneros“ sugrąžindama piniginį užstatą“, – teigiama pranešime ir nurodoma, kad „Bruneros“ buvo sugrąžintas 140 tūkst. eurų užstatas.

Ž.Šilgalis pažymėjo, kad neįtraukus „Bruneros“ į nepatikimų tiekėjų sąrašą, ši galės toliau dalyvauti viešuosiuose pirkimuose – net ir toje pačioje progimnazijoje.

T.Seikalio teigimu, bus laukiama, ką į užduotus klausimus atsakys progimnazijos vadovas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rimantas Remeika
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rimantas Remeika

Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijai vadovaujantis R.Remeika 15min sakė, kad sutarties nutraukimo procesui vadovavo progimnazijos steigėjas – Vilniaus miesto savivaldybė, šiuo klausimu užsiėmė savivaldybės teisininkai.

„Savivaldybės teisininkai įvertino situaciją ir parengė dokumentus sutartį nutraukti šalių susitarimu. Logika tokia: pagal pažeidimus galėjome nutraukti sutartį centro skyriuje, nes ten buvo daugiau fiksuota pažeidimų. Blindžių gatvės filiale irgi buvo keletas pažeidimų, bet ten nebuvo galima nutraukti sutarties, o viename filiale išvis nebuvo pažeidimų“, – pasakojo jis.

Anot ugdymo įstaigos direktoriaus, su savivaldybe buvo prieita nuomonės, jog reikia nutraukti sutartis visuose filialuose. Todėl priimtas sprendimas nutraukti šalių susitarimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius