Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 01

Onkologinei ligai nepasiduodantis Valdas Adamkus bus operuojamas ketvirtadienį

Kadenciją baigusiam prezidentui Valdui Adamkui ketvirtadienį planuojama atlikti radikalią operaciją – pašalinti vėžio apimtą inkstą. Tai 15min.lt pirmadienį patvirtino prezidento gydytojas Remigijus Nargėla.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Sveikatos būklė – kaip vertinti. Jo būklė yra gera, bet yra liga, kuri, matome, kad progresuoja ir kad reikia šalinti priežastis“, – teigė jis.

Praėjusį trečiadienį 88 metų V.Adamkui suteiktas Maltos ordino pagalbos tarnybos Garbės nario vardas. Tą dien ir paaiškėjo, kad prezidento sveikatos būklė nėra gera.

Sveikatos būklė – kaip vertinti. Jo būklė yra gera, bet yra liga, kuri, matome, kad progresuoja ir kad reikia šalinti priežastis.

Gydytojams nepavyko sustabdyti progresuojančio vėžio, todėl V.Adamkui teks pašalinti inkstą. Operacija bus atliekama Santariškių klinikose.

Paklaustas apie sveikatą, prezidentas praėjusį trečiadienį atsakė: „Stoviu dar, judu. Dėjau daug pastangų, kad šiandien būčiau čia. Jei renginys būtų savaitę vėliau, mane reikėtų iš operacinės neštuvais atnešti. Po savaitės būsiu operuojamas.“

V.Adamkus jau trejus metus kovoja su vėžiu. Jį gydo ir JAV, ir Lietuvos medikai. Inksto navikas buvo naikinamas užšaldymo būdu, V.Adamkus pernai atlaikė varginantį gydymą chemoterapija.

Po jos tyrimai buvo geri, V.Adamkus džiaugėsi, kad ligą pavyko įveikti. Tačiau po pusmečio atlikus dar vieną patikrinimą gydytojai nustatė, kad vėžio ląstelių nepavyko sunaikinti, onkologinė liga progresuoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius