Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 02

Opozicija kaltina konservatorius monopolizavus Kovo 11-osios šventę

Opozicijoje esantys socialdemokratai pradėjo skųstis, kad valdantieji konservatoriai siekia monopolizuoti Kovo 11-osios minėjimo šventę.
Česlovas Juršėnas
Česlovas Juršėnas / „Scanpix“ nuotr.

Pasak kairiųjų, iškilmingo Seimo posėdžio tribūna tik per vargus buvo iškovota vieninteliam socialdemokratui Česlovui Juršėnui, o kairiųjų sumanytą renginį šio posėdžio išvakarėse parlamento vadovybė esą siekė apskritai uždrausti, rašo „Lietuvos rytas“.

Socialdemokrato Vytenio Andriukaičio teigimu, valdantieji per iškilmingą Seimo posėdį norėjo leisti kalbėti penkiems asmenims: dešiniųjų patriarchui Vytautui Landsbergiui, kardinolui Audriui Juozui Bačkiui, poetui Justinui Marcinkevičiui, Islandijos užsienio reikalų ministrui Ossurui Skarphedinssonui ir savo gimtadienį kovo 11-ąją švęsiančiai dvidešimtmetei merginai.

„Pamačiusi šį sąrašą mūsų frakcija konstatavo, kad jis neišsamus. Juk pats V.Landsbergis prieš 20 metų sakė, kad Lietuvos nepriklausomybę atkūrė dvi jėgos – Sąjūdis ir savarankiška Komunistų partija. Todėl pasiūlėme tarp kalbėtojų įrašyti ir tokį menką žmogų kaip Č.Juršėną, Kovo 11-osios Akto signatarą, visų Seimo kadencijų narį“, – sakė V.Andriukaitis.

Anot socialdemokrato, kai dėl sveikatos atsisakiusį kalbėti J.Marcinkevičių pakeitė žymus Rusijos žmogaus teisių gynėjas Sergejus Kovaliovas, į Seimo tribūną vis dėlto buvo leista užkopti ir Č.Juršėnui.

„Be to, buvome numatę kovo 9-ąją toje pačioje istorinėje salėje surengti iškilmingą konferenciją, kurioje būtų paminėta ir paskutinio šaukimo Lietuvos SSR Aukščiausiosios Tarybos (AT) veikla, be kurios Kovo 11-oji būtų buvusi daug sunkiau pasiekiama. Planavome pakviesti AT narius, visus signatarus. Iš pradžių Seimo valdyba leidimą šiam renginiui davė, o vėliau jau ėmė svyruoti. Imta aiškinti, kad salę esą reikia rengti Kovo 11-ajai, yra įvairių techninių kliūčių“, – kalbėjo V.Andriukaitis.

Pirmadienį kelias valandas posėdžiavusi Seimo valdyba kairiesiems leido rengti konferenciją ne istorinėje Kovo 11-osios, o specialioje konferencijų salėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius