Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 08

Opozicija kratosi atsakomybės dėl V.Pranckiečio nuvertimo: „Tegu R.Karbauskis baigia juokauti“

Opozicijos nuomonė dėl Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio nepasikeitė, ji balsavime nedalyvaus, dar kartą patikino opozicijos lyderis Julius Sabatauskas. Jis paragino valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderį nustoti juokauti ir kaltinti opoziciją, jei V.Pranckiečio nuvertimas nepavyks.
Julius Sabatauskas
Julius Sabatauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Tegu baigia jis juokauti ir versti kaltę ant kitų. Tegu prisiima atsakomybę, nes Seimo pirmininko klausimas yra valdančiosios daugumos klausimas. Jokia opozicija jo neišrinko į tą vietą – atvirkščiai – opozicija tuo metu balsavo prieš“, – antradienį 15min Seime teigė socialdemokratas J.Sabatauskas.

Už kandidatą į Seimo pirmininkus V.Pranckietį 2016-ųjų lapkritį balsavo 93 parlamentarai – daugumą tuomet sudarė 71 Seimo narys, taigi, tikėtina, slapto balsavimo metu jį palaikė ir opozicijos atstovai.

Pažymėjus, kad Seimo pirmininką rinko ne tik valdantieji, J.Sabatauskas su tuo sutiko, bet neatlyžo, kad atstatydinimo klausimą pirmiausia turi spręsti dauguma.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Viktoras Pranckietis
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Viktoras Pranckietis

„Seimo pirmininką išrenka dauguma, jeigu reikia, keičia patys – irgi dauguma. Čia tikrai vien valdančiosios daugumos klausimas, – kartojo jis ir ragino LVŽS lyderį R.Karbauskį siekti Seimo vadovo pareigų.

– Gal geriau ponas R.Karbauskis prisiima atsakomybę, pasiryžta nebevadovauti Seimui nuo galinės džipo sėdynės, o pretenduoja į Seimo pirmininkus.“

Klausiamas, ar opozicija sutiktų balsuoti už V.Pranckiečio atstatydinimą, jei jį pakeistų R.Karbauskis, opozicijos lyderis atsakė: „Nesakau, kad opozicija balsuotų. Tai reikštų, kad jis prisiimtų atsakomybę.“

Opozicijos nuostata nedalyvauti balsavime verčiant V.Pranckietį, anot J.Sabatausko, nepasikeitė: „Mūsų nuostata, kaip mes esame pareiškę, kol kas nieko kito nesitarėm. Jeigu ji pasikeis, jūs sužinosit.“

Seimo narys teigė negirdėjęs argumentų, dėl kurių opozicijos nuomonė šiuo klausimu pasikeistų.

„Kiek stebėjau diskusijas, kol kas nebuvo jokių argumentų, išskyrus vieną, kad jis nepakluso partijos pirmininkui. Valstybės valdyme tai ne argumentas“, – nurodė J.Sabatauskas ir pažymėjo, kad balsavimas dėl V.Pranckiečio parodys, ar Seime apskritai yra dauguma.

Jei V.Pranckietis nebus atstatydintas, dėl to bus kalta ir už tai atsakinga opozicija, pirmadienį portalui Delfi.lt pareiškė R.Karbauskis.

„Jeigu balsavime pritrūktų balsų, nedalyvaujant opozicijai, o mūsų koalicijai pritrūktų vieno ar kito balso, nuo to momento visa atsakomybė atitektų opozicijai, be abejonių, net diskusijų kitų nėra. Realiai, jei opozicija daro viską, kad balsavimas nepavyktų, jie atsakomybę ir prisiima“, – sakė jis.

Antradienį R.Karbauskis pažadėjo, kad V.Pranckiečio klausimas Seimo posėdžių salę pasieks kitą savaitę, greičiausiai, ketvirtadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius