-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 22

P.Gražulį kaltina prisiimant ne savo darbus, šis jaučiasi vis pjaunamas: „Dėmesys – lyg JAV prezidento rinkimai Gargžduose“

Gargžduose kaista atmosfera. Iššūkį dėl Seimo nario kėdės vienas kitam čia mes Petras Gražulis ir Rasa Petrauskienė. Į viešumą vienas po kito ėmė lįsti įvairūs pasisakymai už ir prieš. Šįkart prabilo Klaipėdos rajono tarybos narys Vaclovas Macijauskas – jis teigia, jog politikas savinasi savivaldybės atliktus darbus. Į akį krito ir politiko apsilankymas prie darželių. Pats P.Gražulis sako nesisavinantis nuopelnų, kurie jam nepriklauso, ir pabrėžia dedantis dideles pastangas, kad įvairiems projektams savivaldybė gautų papildomų lėšų. Politikas juokiasi, jog Gargždai tuoj taps garsesni nei kokia Klaipėda, o rinkimams jo mieste skiriamas dėmesys kone prilygsta prezidento rinkimams Amerikoje.
Petras Gražulis
Petras Gražulis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Antradienį socialiniuose tinkluose būta diskusijų, jog P.Gražulis esą perlenkia lazdą ir savivaldybės atliktus darbus karūnuoja tarsi savo. Apie tai pasisakė Klaipėdos rajono tarybos narys, visuomeniniam rinkimų komitetui „Bendrai geriau“ priklausantis V.Macijauskas, paskelbęs vaizdo įrašą, kuriame motyvuoja nebalsuoti už politiką.

Portalui 15min tarybos narys teigė, jog tai padaryti jį paskatino „20 metų patirtis su Gražuliu“.

„Esu pasakęs kažkada – arčiau kaip penki metrai neprieik su savo melagystėmis. Nebijau šito pasakyti, pažįstu jį. Jis sako, kad organizuoja gatvių remontus mūsų savivaldybėje. Pasirodo, atidaro pravažiavimą, kuris buvo remontui uždarytas. Taip, nepatogu žmonėms, bet nepadarysi gatvės be remonto. Savinasi savivaldybės darbus, kur nėra jo indėlio“, – kalbėjo V.Macijauskas, vadindamas P.Gražulį nepadoriu savo elgesiu su moterimis, vaikais, tiesiog žmonėmis.

Esu pasakęs kažkada – arčiau kaip penki metrai neprieik su savo melagystėmis.

„Man šitas žmogus nėra padorumo rodiklis, neturi būti tokie Seimo nariai pas mus. Suklaidinti žmonės patiki melu. Tiesiog atrodo, kad lyg jis kažką daro, o pasirodo čia šnekos, triukai. Ateina kokia moterytė pasiskųsti. Jis paima ragelį ir neva skambina ministrui: „Čia Petrutė iš Alsėdžių skundžiasi, kad jai neatiduoda žemės, gal galit pažiūrėt. Gerai, gerai, pažiūrėsiu, patikslinsiu.“ Įsivaizduokit, Petrutė girdėjo, kad prie jos paskambino ministrui, bet ar tikrai skambino?“ – antrino tarybos narys ir pridūrė, jog nebijo P.Gražulio konfrontuojančių komentarų.

Įsiminė pasisakymai mokiniams

V.Macijauskas sako, jog jam įstrigo P.Gražulio pasisakymas prie Gargždų progimnazijos pirmąją mokslo metų dieną, rugsėjo 1-ąją. Moksleiviams politikas esą aiškino sprendžiantis demografinę Lietuvos problemą, stengiasi, kad mokyklose būtų kuo daugiau vaikų.

„Tai žemiau plintuso lygio... Aiškina apie savo Birutę, kaip padidinti vaikų skaičių. Tragedija. Būtų linksma, jei nebūtų liūdna“, – sako V.Macijauskas.

Miestelio žmonės pasakoja, esą P.Gražulį gali išvysti netikėčiausiose vietose. Jis gali atvykti į kažkieno laidotuves, aplankyti žmones esant kitiems jų gyvenimo įvykiams. Vieni politiką maloniai sutinka, kiti, kaip kalbama, paprašo pasišalinti.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Petro Gražulio agitacinis plakatas Gargžduose
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Petro Gražulio agitacinis plakatas Gargžduose

V.Macijauskas sako gatvėje visus traukiantis per dantį, klausdamas, kodėl gi balsavo už P.Gražulį, tačiau dar nė vienas sutiktas į akis neprisipažino tai padaręs.

„Visi sako, kad nebalsavo, bet jis išeina... Visi supranta, kad nesąmonė, tik tiek, kad bus linksmiau Seimą pasižiūrėti“, – juokiasi politikas.

Dvikovai su konservatore R.Petrauskiene besiruošiantis P.Gražulis šiuo metu aktyviai naršo po rajoną, kaip ir pati R.Petrauskienė. Neseniai vyras paviešino vaizdo medžiagą, kurioje matyti, kaip kalbasi su vieno darželio vadove. Moteris džiaugiasi, jog politikas padėjo parūpinti lėšų darželio renovacijai. Tėvai gi sako patys negalintys nenustatytu laiku apsilankyti darželio teritorijoje.

Pjovė, bet nepapjovė

Ketvirtadienio vakarą Gargžduose vyks debatai, kuriuose susirungs P.Gražulis ir R.Petrauskienė. P.Gražulis portalui 15min sako esantis gyvas sveikas ir „nelabai papjaunamas“.

„Ketverius metus pjovė, nepapjovė. Susitaikė, kad papjautas, bet, pasirodo, gyvas. Ko man pasiduoti? KGB pjovė, bet irgi gyvas likau. Išgyvensiu ir šiuos liberalbošelvizmo laikus“, – juokavo P.Gražulis ir pabrėžė, jog nesisavina jokių sau nepriklausančių darbų.

Seimo narys pasakoja kartu su buvusiu Klaipėdos rajono meru V.Dačkausku pravažiavęs kai kuriuos tvarkomus objektus, apie juos paviešinęs socialiniuose tinkluose.

„Dalis lėšų iš savivaldybės biudžeto, bet dalis lėšų visokiems projektams yra pritraukta mano – iš Sporto departamento, Švietimo ministerijos. Galite „Facebook“ pažiūrėti, kaip buvęs meras man dėkoja. Nebuvo dviračių tako per Kalotę Klaipėdos link ir kelias buvo prastas, vis tik mums pavyko kartu su V.Dačkausku 4 mln. gauti iš biudžeto lėšų, čia be savivaldybės indėlio. Nenoriu nė vieno darbo pasisavinti. Pritraukus papildomas lėšas savivaldybė gali daryti darbus, vien už savo pinigus nepadarysi. Yra to lakstymo ir bėgiojimo ieškant pinigų iš kitų fondų, eini, kalbiesi, aiškini, kur kokie pravažiavimo srautai“, – kalbėjo P.Gražulis.

Dėmesys lyg JAV prezidentui

Po darželius P.Gražulis sako nevaikštantis, stengiasi tokiu ypatingu metu bendrauti per atstumą, susitikti lauke.

„Jei matau einantį žmogų iš darželio ar mokyklos, pakalbinu, bet į darželius neinu“, – sakė politikas, vakar lankęsis senelių namuose. Į juos pirma buvo pasiprašiusi R.Petrauskienė, tačiau ir P.Gražulis nenuleido rankų, pasiūlė vadovei įleisti ir jį.

Baigiant pokalbį P.Gražulis teigė, jog visa šalies žiniasklaida esanti šališka jo atžvilgiu ir dėl dėmesio rinkimams ir agitacijai prieš P.Gražulį Gargždai netrukus išgarsės labiau nei kaimynystėje esanti Klaipėda.

„Matot koks [dėmesys], lyg JAV prezidento rinkimai Gargdžuose“, – juokavo politikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius