-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 03 25

P.Gražulis nenori prarasti vairuotojo pažymėjimo – bylinėsis toliau

Seimo narys Petras Gražulis nesusitaiko, kad metus galėtų gyventi be vairuotojo pažymėjimo, ir apskundė Plungėje teismo priimta sprendimą. Politikas vairuotojo pažymėjimo neteko už tai, kad chuliganiškai vairavo.
Petras Gražulis
Petras Gražulis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Kovo pirmosiomis dienomis Plungės apylinkės teisme buvo priimtas sprendimas paskirti politikui nuobaudą už chuliganišką vairavimą ir metams atimti teisę vairuoti.

Seimo narys viso proceso metu atkakliai neigė vairavęs chuliganiškai ir esą pažeidimą padarė prispirtas gamtinių reikalų. Tačiau pareigūnai įrodė priešingai: politikas turėjo bent kelias galimybes sustoti ir nebuvo reikalo važiuoti kelkraščiu.

Politiko nemalonumai prasidėjo praėjusių metų rugpjūtį, kai jis pareigūnų buvo sustabdytas automagistralėje. Tada jis nuo pajūrio judančią automobilių vilkstinę bandė aplenkti važiuodamas šalikele. Tai pastebėjo spūstyje įstrigę policijos pareigūnai, jie ir sustabdė P.Gražulį. Seimo nariui, aiškinusiam, kad skubėjo, nes buvo prispirtas gamtinių reikalų, jie skyrė 225 eurų baudą ir metams atėmė vairuotojo pažymėjimą.

Politikas nesutiko su bauda ir kreipėsi į teismą. Byla buvo nagrinėjama Plungėje. P.Gražulis aiškino, kad pažeidimą padarė, dėl būtinojo reikalingumo. Esą labai skubėjo į tualetą.

Tačiau teisme paaiškėjo, kad politikas turėjo bent kelias progas sustoti ir net tuomet, kai buvo nubaustas – nesustojo. Tai, pareigūnu tikinimu, rodo, kad jokios priežasties daryti pažeidimą nebuvo. Taip pat atkreiptas dėmesys, kad politikas nusižengia taisyklėms gana dažnai. Pastaraisiais metais – bent 30 kartų.

Teismas P.Gražulio skundą atmetė.

Politikas, ilgokai delsęs, vis tik paskutinę dieną pateikė teismui apeliacinį skundą. Byla išsiųsta Klaipėdos apygardos teismui.
P.Gražulis, Seimo nario mandatą gavęs Klaipėdos rajone, vis aiškino, kad jam vairuotojo pažymėjimas būtinas parlamentaro funkcijoms atlikti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius