Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 02

P.Gražulis: valstybės prioritetas – gėjai ir lesbietės (atnaujinta 16.29 val.)

Seimo Etikos ir procedūrų komisija trečiadienį nusprendė, kad Seimo valdyba neviršijo įgaliojimų palaimindama ir iš biudžeto lėšų finansuodama parlamentarų Manto Adomėno ir Roko Žilinsko dalyvavimą Europos Parlamento (EP) Gėjų ir lesbiečių teisių grupės diskusijoje „Mažumų susirinkimų ir žodžio laisvė Lietuvoje“.
Petras Gražulis
Petras Gražulis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Dėl šios išvykos į komisiją kreipėsi Seimo narys Petras Gražulis. Jis prašė svarstyti, ar Seimo valdyba neviršijo Statute numatytų įgaliojimų, siųsdama M.Adomėną ir R.Žilinską į balandžio 29 dieną vykusią diskusiją bei apmokėdama kelionės išlaidas. Šį sprendimą Seimo valdyba priėmė balandžio 23 dieną.

Etikos ir procedūrų komisija trečiadienį nusprendė, kad Seimo valdyba neviršijo jai skirtų įgaliojimų. „Vadovaujantis Seimo statuto 32 straipsnio nuostatomis, Seimo valdybai suteikti įgaliojimai pritarti ar nepritarti Seimo narių komandiruotėms ir išvykoms ne Seimo lėšomis sesijos metu. Seimo valdyba abu aukščiau minėtus sprendimus priėmė bendru sutarimu, dalyvaujant Seimo pozicijai ir Seimo opozicijai atstovaujantiems Seimo valdybos nariams“, – konstatavo komisija.

Tai parodo, kur yra krikščionių demokratų vadovaujamos valstybės prioritetai, – piktinosi P.Gražulis.Taip pat Etikos ir procedūrų komisijos klausta, ar teisingai Seimo valdyba pasielgė nepritardama „tvarkiečio“ Valentino Mazuronio kelionei į Kiniją, nors jo kelionės į šią valstybę tikslas buvo susitikti su šios šalies valdžios institucijų atstovais. Be to, parlamentaras į Kiniją vyko naudodamas savo lėšas. Šį valdybos sprendimą komisija taip pat pateisino.

„Komisija pripažino, kad Seimo valdyba ir vienu, ir kitu atveju pasielgė teisingai. Neva tai neprieštarauja Statutui. Galbūt pasielgė teisėtai, aš įvardyčiau, bet neteisingai. Kaip galima lyginti oficialų vizitą į Kiniją, kur susitinka su Kinijos vadovais, ir susitikimą su gėjais? Tai parodo, kur yra krikščionių demokratų vadovaujamos valstybės prioritetai“, – po komisijos posėdžio kalbėdamas su 15min.lt žurnalistu piktinosi P.Gražulis.

Parlamentaro nuomone, jei Seimo valdyba nusprendė siųsti į konferenciją parlamento atstovus, reikėjo apie tai pranešti visiems, esą galbūt būtų atsiradę norinčių ten nuvykti ir už savo lėšas, nenaudojant biudžeto lėšų.

„Aš manau, apskritai į tokias konferencijas nėra ko važinėti, o jeigu kas rodo iniciatyvą, tai tegul važiuoja už savo pinigus. O čia skiriami mokesčių mokėtojų pinigai ir mane toks valdybos sprendimas papiktino“, – kalbėjo P.Gražulis.

Parlamentaro nuomone, į konferenciją apskritai nereikėjo siųsti Lietuvos atstovų, neva neprivalome aiškintis, kad Lietuvoje mažumų teisės ginamos. „Ką jie ten apgynė, ką ten reikia įrodinėti?“ – retoriškai klausė jis.

Paklaustas, ar šiuo klausimu dar ketina imtis kokių nors veiksmų, P.Gražulis emocingai sušuko: „Ką darysim? Ką čia gali padaryt! Nieko daugiau negali padaryt. Tvoros nėra, šokčiau per tvorą!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius