-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 27

P.Poderskis apie A Verygos kritiką savivaldybei: šitas ministras nieko nedarė

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis sako, kad sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga „nieko nedarė“, o kai kurie jo veiksmai nebuvo logiški.
Vilniaus savivaldybės Administracijos direktorius Povilas Poderskis
Vilniaus savivaldybės Administracijos direktorius Povilas Poderskis / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

„Šitas ministras nieko nedarė, žiogo smuikeliu pragrojo vasarą, atmestinai elgėsi su įstaigomis, situacijai pradėjus blogėti pasakė, kad čia neva savivaldybės turėjo kažko imtis, o paskui pats priiminėjo sprendimus“, – BNS teigė P.Poderskis.

„Su logika tai yra sunkiai suderinama, bet jis niekada tuo nepasižymėjo ir galima tik pasidžiaugti, kad visa šita pagieža yra šio nueinančio pareigūno giesmė“, – teigė jis.

A.Veryga antradienį teigė, kad sudėtingą koronaviruso situaciją sostinėje lėmė ir Vilniaus valdžios sprendimas atmesti rekomendaciją riboti barų, kavinių ir naktinių klubų darbo laiką.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Aurelijus Veryga
Luko Balandžio / 15min nuotr./Aurelijus Veryga

„Tai yra savivaldybė, kuri nuolat ieško būdų, kaip apeiti reikalavimus ir rekomendacijas, ir vėliau pamačius, kad situacija yra bloga, puola kaltinti ministeriją“, – kalbėjo jis.

„Puikiai prisimenu administracijos direktoriaus pasisakymus, kad nereikia čia nieko riboti ir reikia labai preciziškai taikyti priemones. Tai turime dabar rezultatą tų vadinamų precizinių priemonių“, – sakė A.Veryga.

„Man rytais tenka anksti važiuoti į darbą ir puikiai matydavau, kas vykdavo šalia naktinių klubų, kur žmonės skirstydavosi, jokios aliuzijos į nustatytus reikalavimus nebuvo ir negalėjo būti. Taip, kaip žmonės ten elgdavosi, keista būtų, jeigu situacija Vilniuje nebūtų pablogėjusi. Kaip norėjome, taip ir turime“, – kalbėjo ministras.

„Norėjome laisvės, perfrazuojant kai kuriuos politikus, daugiau feelingo, tai turime daugiau koronaviruso“, – teigė A. Veryga.

Vilniuje nuo trečiadienio Vyriausybė paskelbė karantiną, jis taip pat įsigalios Kaune ir Klaipėdoje bei dar penkiose savivaldybėse.

Įskaitant šias savivaldybes, iš viso karantinas galios 21-oje savivaldybėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius