-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 05

Pabėgėliai bus intensyviau mokomi lietuvių kalbos

Pabėgėlius numatoma intensyviau mokyti lietuvių kalbos – per mėnesį jie turės išmokti kalbą pradiniu – A1 – lygiu.
Ruklos pabėglių priėmimo centras
Ruklos pabėglių priėmimo centras / Rppc.lt nuotr.

„Buvo pastabos pateiktos Prezidentūros siūlant, kad kalbos mokymo trukmė A1 lygiu būtų sutrumpinta nuo trijų iki vieno mėnesio, tai mes su tuo sutinkame“, – siūlomą pakeitimą Vyriausybės posėdyje trečiadienį aiškino socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Tuo metu švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė pabrėžė, kad vieno mėnesio lietuvių kalboms pradmenims užteks ne visiems.

Dalis tų, kurie atvykta ir prieglobstį turi, yra visiški beraščiai ir jie pasiekti kad ir A1 lygio per 96 valandas, per mėnesį, yra nepajėgūs,– A.Pitrėnienė.

„Pritariame, kad reikia intensyvinti ir suglaudinti ugdymo procesą, per vieną mėnesį, tas 96 valandas, bet norėtume atkreipti dėmesį, kad dalis tų, kurie atvykta ir prieglobstį turi, yra visiški beraščiai ir jie pasiekti kad ir A1 lygio per 96 valandas, per mėnesį, yra nepajėgūs. Jeigu nenumatysime galimybės kurso kartoti, praktiškai mes juos pasmerkiame išlikti beraščiais ir toliau“, – kalbėjo A.Pitrėnienė.

Premjeras Algirdas Butkevičius žadėjo, kad į švietimo ir mokslo ministrės pastabą bus atsižvelgta.

A.Pabedinskienė taip pat sakė, kad Jungtinių Tautų Vyriausiojo pabėgėlių komisaro valdybos Lietuvoje atstovai yra išsakę susirūpinimą dėl mažų išmokų prieglobsčio gavėjams.

Anot jos, numatoma prieglobsčio gavėjų aprūpinimo būstu ir būsto nuomos išlaidų kompensavimo bei gyvenamosios vietos deklaravimo klausimus svarstyti artimiausiame Vyriausybės nutarimu sudarytos komisijos migrantų perkėlimo ir integravimo klausimams koordinuoti posėdyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius