Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 03

Pagalba moterims bus teikiama ir internetu

Naujais 2011 metais „Pagalbos moterims linija“ plečia savo veiklą ir pradeda teikti emocinę paramą internetu. „Pagalbos moterims linija“ 8 800 66366 kasmet atsako į 14-16 tūkst skambučių. Dažniausiai skambina moterys patiriančios smurtą, išgyvenančios krizę šeimoje, dėl sutuoktinio alkoholizmo, neištikimybės, skyrybų, patyrusios prievartą.
Mergina dirba su kompiuteriu.
Pagalba moterims bus teikiama ir internetu. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Paskambinti ir tiesiogiai kalbėtis kartais nėra lengva. Apie savo jausmus ir išgyvenimus kartais yra lengviau parašyti, nei papasakoti. Tai padeda sudėlioti savo mintis ir išreikšti susikaupusius jausmus. Todėl nuo šių metų „Pagalbos moterims linija“ teiks emocinę paramą ir elektroniniais laiškais.

Į laiškus atsakinės „Pagalbos moterims linijos“ savanorės. Laiškus galima rašyti apie pačius įvairiausius sunkumus ir išgyvenimus.  Savanorės pasistengs įsigilinti į problemą, suprasti ją, suteiks informaciją kur galima ieškoti tolimesnės pagalbos. Pagalba laiškais yra anoniminė ir konfidenciali. Tai reiškia, kad laiškai nebus  skelbiami, juos skaitys tik „Pagalbos moterims linijos“ savanorės. Į laiškus bus atsakoma  kuo greičiau. Ilgiausiai tai gali užtrukti tris dienas. Laiškus galima siųsti adresu: pagalba@moteriai.lt.

Emocinė parama internetu yra prieinama ne tik Lietuvoje, bet ir moterims, kurios yra išvykusios iš Lietuvos ir susiduria su tam tikrais sunkumais ir išgyvenimais. Tai bus viena iš galimybių suteikti emocinę paramą moterims, esančioms toli nuo namų, artimųjų, patiriančioms smurtą ar įtrauktoms į prostituciją. 

„Pagalbos moterims linijos“ veiklą uostamiestyje organizuoja Klaipėdos socialinės ir psichologinės pagalbos centras. Šios organizacijos yra Lietuvos telefoninių psichologinės pagalbos tarnybų asociacijos tikrosios narės. „Pagalbos moterims linijos“ savanorės teikti emocinę paramą internetu mokėsi iš didelę patirtį turinčios „Jaunimo linijos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius