Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 16

Pagrobimą mačiusio vienuolikmečio mama: pagalbos šauksmą sūnus išgirdo žaisdamas prie garažų

Sostinės policija vis dar aiškinasi mįslingo įvykio Karoliniškėse aplinkybes, kuomet buvo gautas pranešimas apie prie televizijos bokšto esą pagrobtą mergaitę. Vieno iš trijų vaikų, kurie aiškina matę pagrobimą, mama Jovita 15min ketvirtadienį pasakojo pernelyg vaiko neklausinėjusi apie įvykį, nes jis buvo ištiktas šoko. Tačiau ji pasidalijo su 15min skaitytojais tuo, ką jai papasakojo sūnus.

Trečiadienio vakarą, kiek po 19 val., Vilniaus policijai pranešta apie Karoliniškių mikrorajone galimai pagrobtą (11–12 metų) mergaitę, jos paieškoms sutelktos didelės policijos pajėgos.

Naujausią informaciją apie tai sekite čia.

Galbūt pagrobtos mergaitės tapatybės pareigūnai vis dar nenustatė.

„Tiksliai nenupasakosiu, nes nedaug klausinėjau vaiko, kadangi po tokio įvykio jam ir stresas, ir šokas. Norėjo kuo greičiau užmigti“, – ketvirtadienį pasakojo vieno iš liudininkų mama Jovita.

Anot jos, trečiadienį grįžęs namo vienuolikametis sūnus papasakojo su dar dviem draugais žaidęs prie garažų. Bežaisdami jie išgirdo mergaitės šauksmą.

„Ji rėkė: pagalbos, padėkit. Jie išsigando, truputį pabėgo. Kadangi ten buvo kalniukas, jie atsigulė ant to kalniuko, kad jų nematytų, ir matė, kaip vienas vyras užklijavo mergaitei burną ir įgrūdo į mašiną. Mano vaikas sako: buvau prie pat mašinos arti priėjęs ir kitas vyras išlipo iš mašinos, ir pamatęs juos ėmė vytis“, – pasakojo Jovita.

Anot jos, tuomet jos sūnaus draugas su žaisliniu šautuvėliu šovė į vyro pusę.

Tačiau jai pačiai šis pasakojimas sukėlė įtarimą.

„Jis sakė, kad pataikė į akį, bet aš tuomet sakiau, kad tie šautuvėliai nesimėto burbuliukais, jie tik garsą duoda. Sakiau, kad jūs niekaip negalėjot pataikyti į akį. O jis sako: būna, kad jie taškosi. Nežinau, taip vaikas papasakojo. Kad vyras susiėmė už akies. Ir, sako, mes bėgdami prašėme, kad paleistų mergaitę, tai tas vyras, sako, atsakęs: nieku gyvu“, – pasakojo pašnekovė.

Jovitos teigimu, sūnus pasakojo, kad tuomet pagrobėjai pamatė, kad berniukai pribėgo prie šunį vedžiojusio vyro.

Tai pamatę pagrobėjai, anot moters, sėdo į automobilį ir nuvažiavo link „Impuls“ sporto klubo.

Jovita sakė smulkiai vaiko neišklausinėjusi, ketvirtadienį jis yra mokykloje.

Paklausta, ar vaikas buvo apklaustas, ji teigė, kad su policija sūnus kalbėjosi įvykio vietoje.

Detaliai, kaip atrodė mergaitė, ji teigė sūnaus neklausinėjusi. Su ja pačia niekas iš policijos ketvirtadienį nesusisiekė.

Trečiadienio vakarą ėmė plisti prieštaringa informacija. Buvo teigiama, kad vaiką neva pagrobė plikai skustas vyras, kitur buvo aiškinama, esą jis buvo su kauke. Vieni liudininkai aiškino, kad mergaitė įsodinta į automobilį, kiti, kad jai buvo užklijuota burna, o pati ji įkišta į bagažinę.

Lietuvos policijos feisbuko paskyroje viena moteris parašė, kad ši informacija – visai ne pokštas. Jos sūnus su draugu esą matė pagrobimą ir patys vos spėjo pabėgti nuo užpuoliko.

VIDEO: Pareigūnai ieško įkalčių Karoliniškių Pasakų parke

Karoliniškių gyventoja: įvykis apaugo gandais

Karoliniškėse gyvenanti Jūratė ketvirtadienį 15min pasakojo trečiadienio vakarą pasigedusi savo sūnaus, kuris 19 valandą turėjo būti namuose.

Prisiskambinus vaikui telefonu, šis ėmė pasakoti apie tai, kad įvyko pagrobimas, suvažiavo daug policijos. Pašnekovė pasakojo, kad tuomet jos sūnus išskubėjo į įvykio vietą – paties įvykio jis nematė.

Jūratė atkreipė dėmesį, kad jo nematė ir kiti vaikai, kurių motinos viešai ėmė pasakoti įvykio aplinkybes. Be to, žiniasklaidoje viena iš jų, vardu Rūta, pasak pašnekovės, buvo pristatyta kaip liudininko mama.

„Tai buvo kiemo draugelių – dešimtmečių, vienuolikamečių, dvylikamečių, va tokių va kalbos. Nes vienas sakė: o ir mane čia grobė, bet šūdinas batas, todėl nepaėmė. Jie pradėjo tiesiog kurti, fantazuoti. Mano vaikas jau buvo grįžęs apie 8 valandą“, – pasakojo ji.

Sūnaus kiemo draugas, anot moters, įvykio vietoje prabuvo ilgiau.

Jis su mama, anot Jūratės, pasidalino, ką girdėjęs: „Ir atsirado ta bagažinė, atsirado tada ir klijuota burna, atsirado kažkokių detalių. Na, kaip ji galėjo tai teigti, ko vaikas nematė, o tik prisiklausė, ir dar prisikūrė.“

Karoliniškių gyventojai taip pat pasirodė įtartina, kad vaikai esą nematė, kaip mergaitė buvo apsirengusi – vilkėjo striukę ar kelnes.

„Man vaikas sakė, kad ten buvę vaikai matė, kad ją grūdo į automobilį, o ne į jokią bagažinę. Ir be jokių kaukių, be nieko. Įvykis kažkoks buvo, nes kvietė policiją, bet šitaip prisigalvoti ir viešai tai pateikti, tikrai negalima“, – teigė pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius