-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 03

#PalaikauJuliją: buriama grupė apie neurochirurgų seksualinį priekabiavimą prabilusiai medikei palaikyti

Šiuo metu buriama palaikymo grupė neurochirugei Julijai K., prabilusiai apie tris neurochirurgus Kauno klinikose, kurie esą prie jos seksualiai priekabiavo. Vasarį apkaltinti neurochirugai kreipėsi į teisėsaugą dėl šmeižto. Neseniai socialiniame tinkle Juliją K. palaikanti Evelina paskelbė, kad ji „buvo sulaikyta oro uoste“.
Kauno klinikos.
Kauno klinikos. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Priminsime, kad Julija K., šiuo metu gyvenanti ir dirbanti Anglijoje, socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo savo išgyvenimais – kai prieš šešerius metus atliko rezidentūrą Kauno klinikose, prie jos esą buvo seksualiai priekabiaujama.

Reaguodami į šiuos kaltinimus gydytojai-neurochirurgai Egidijus Marcinkevičius, Jonas Parnarauskas ir Arvydas Danilevičius kreipėsi į teisėsaugą dėl šmeižto.

Rengia protestą ir ieško palaikymo

„Julija K., pasidalijusi savo studijų patirtimi LSMU Neurochirurgijos skyriuje ir įvardijusi tris priekabiautojus, buvo pati paduota į teismą ir neseniai sulaikyta oro uoste“, – rašė vienoje iš privačių feisbuko grupių Evelina.

Ji kreipėsi į visas tas, kurios gyvena Lietuvoje, ypač netoli Kauno, ragindama ateiti į protestą prie Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Medicinos fakulteto (A.Mickevičiaus g.9).

Tiesa, šios palaikymo akcijos data dar kol kas neaiški. „Reikėtų išsirinkti datą rugsėjo pabaigoje ir pasidalinti su visų universitetų bendruomenėmis. Galite atsinešti plakatus“, – rašė moteris.

Reikalinga ir finansinė parama

Anot jos, „Julija labai drąsi, bet tokia situacija reikalauja daug energijos ir jai labai praverstų viešas palaikymas“.

„Julija šiuo metu dirba Anglijoje, bet turės skraidyti į Lietuvą ir mokėti už advokato paslaugas – palaikykite ir finansiškai, kiek galite (Julija susikurs GoFundMe)“, – ragino ji ir pridėjo #PalaikauJuliją.

Situacijos eiga – po devyniais užraktais

15min susisiekus su Julija K., ši atsisakė komentuoti situaciją ir paprašė į ją šiuo klausimu daugiau nesikreipti.

Kadangi ji – privatus asmuo, Generalinės prokuratūros atstovė Rita Stundienė paaiškino negalinti teikti informacijos apie šį atvejį – esą tik pati moteris gali pakomentuoti situaciją.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų Viešosios komunikacijos tarnybos vyriausioji specialistė Eglė Audickaitė taip pat portalui teigė, kad klinikoms nėra žinoma informacija apie moters sulaikymą ir situacijos dėl klinikų neurologų eiga. „Naujienų nuo vasario mėnesio publikacijos neturime“, – tvirtino E.Audickaitė.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis teigė be prokuroro leidimo situacijos komentuoti negalintis, jei vyksta ikiteisminis tyrimas.

15min kreipėsi dėl komentaro ir į vieną iš neurochirurgų, kurie kreipėsi į teisėsaugą dėl esą Julijos K. šmeižto – E.Marcinkevičių, tačiau šis taip pat atsisakė ką nors komentuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius