Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 14 /14:03

Palanga ūžia lyg vidurvasarį – į stintų šventę suplūdo net latviai ir rusai

Tūkstančiai poilsiautojų praleisti ilgojo savaitgalio suplūdo į Palangą. Kurorto pusėn poilsiautojų automobiliai pradėjo traukti jau penktadienį po darbų. Kaip tik tuomet tautodailininkai ir smulkmenų prekiautojai savo prekystalius išsitempė į Jono Basanavičiaus gatvę. Lauko kavinių ir barų savininkai prie prekybininkų prisijungė šeštadienį.
Palanga šeštadienį
Palanga šeštadienį / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Žiemos miegu snūduriuojanti Palanga per vieną dieną tapo tikrų tikriausiu žiemos kurortu. Populiariausioje – Jono Basanavičiaus gatvėje tiek žmonių, kad ir prasilenkti sudėtinga. Visi suvažiavo ne tik atsipūsti, o ir pasilinksminti kasmetinėje stintų šventėje. Akys raibsta nuo patiekalų gausos, nosį kutena gardžių užkandžių kvapai. Nors kavinių valgiaraščiuose gausu visko, daugiausiai dėmesio skirta žuvies patiekalams. O atseikėti už juos tenka vasaros kainomis. Verslininkai neslepia, kad šis savaitgalis – atgaiva jų piniginėms. 

„Žinoma, kad viskas brangiau, nei paprastomis dienomis. Žuvies ar žuvienės kainos šį savaitgalį svyruoja nuo 2 iki 7 eurų. Aš pats už stintos patiekalą prašau 3,5 euro. Jei prie mano kavinės  išsirikiuos daugiau pirkėjų, paprašysiu ir visų 4 eurų“, – kainas vardino Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas Darius Miklovas.

O už 4 eurus galima gauti nei daug, nei mažai – 10 stintų. Jei žuvelės didesnės, jų lėkštėje bus perpus mažiau. Tačiau už šviežiais agurkais kvepiančią žuvį poilsiautojai ploja ilgai nesiderėdami. Kaip ir už kambarių nuomą. Ilgai besiderint kambarys kaip mat gali būti išnuomotas kitam.

„Dar ir šiandien pavieniai žmonės kreipiasi klausdami vietos nakvynei. Tačiau surasti, kur pernakvoti Palangoje, vargu ar beįmanoma. Savaitės pradžioje apklausėme  viešbučius – visi buvo rezervuoti 100 proc. O kai kurie kelionę į stintų šventę susiplanavo net prieš metus. Pati registravau turistų grupę iš Karaliaučiaus, kuri jau prieš metus užsirezervavo vietas viešbutyje“, – pasakojo Palangos turizmo ir informacijos centro vadybininkė Asta Slaboševičienė.

Gausu šį savaitgalį Palangoje ir latvių. Juos į kasmetinę stintų šventę turizmo specialistai prisiviliojo praėjusią savaitę Rygoje vykusioje turizmo parodoje

Snūduriuojančią Palangą išjudinusioje šventėje apsilankė ir Vyriausybės vadovas. Algirdui Butkevičiui šventės organizatoriai suteikė Stintų ordino riterio titulą. 

Šeštadienį apie vidurdienį ties įvažiavimais į Palangą nutįso milžiniškos automobilių vilkstinės. Į stintų šventę susiruošę poilsiautojai buvo priversti stoviniuoti kelių kilometrų mašinų spūstyse. Pritrūkusieji kantrybės suko atgal ir planų papramogauti Palangoje atsisakė.

Renginių gausa Palanga šurmuliuos iki vėlaus vakaro. Žvejai ant tilto grumiasi, ant kurio meškerės užkibs dagiausiai žuvų, kepėjai aiškinasi , kuris tą laimikį pagamins gardžiausiai. O tie, kurie nuo sočių vaišių stalo pakilę dar bus judrūs, gali pasekti sveikuolių pavyzdžiu ir nerti į ledinę jūrą. Ruonių maudynes Lietuvos sveikuoliai surengia jau 25-us metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius