Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2022 05 16

Palangoje ukrainiečiams atveriama ir „Auska“

Vila „Auska“, sanatorijos, teniso viešbutis, savivaldybės patalpos – taip bandoma spręsti į Palangos kurortą atvykusių karo Ukrainoje pabėgėlių problemą. Kitose savivaldybėse pabėgėlių srautas sumažėjo, be to dalis pabėgėlių jau grįžta į Ukrainą, tačiau Palangoje pabėgėlių vis dar daugėja. Kurorto meras Šarūnas Vaitkus teigė, kad vis dar ieškoma, kur apgyvendinti maždaug 200 ukrainiečių.
Vila Auska
Vila Auska / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

Skaičiuojama, kad Palangoje yra apsistoję maždaug 1000 ukrainiečių. Didžioji dalis jų priimti į būstus, kurie vasarai būna nuomojami atostogautojams. Artėjant vasaros sezonui problema pasidarė itin aštri – daliai atvykėlių tenka ieškoti naujų namų.

Skaičiuota, kad tokių žmonių gali būti apie 700-800.

Tačiau, kaip teigė kurorto meras Š.Vaitkus, problema sprendžiama įvairiais būdais. Glaudžiai bendradarbiaujama su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija. Kreiptasi į Vyriausybę dėl sanatorijų atvėrimo atvykėliams iš karo.

„Savivaldybė užleido tai, ką turėjo. Nelabai turime tokių butų. Atvėrėme teniso viešbutį, pagal poreikį apgyvendinami „Auskos“ priestate, apie 40 žmonių priima Šilutė, Kretinga 10 šeimų. Šiandien nė vienas nėra gatvėje. Šiuo metu problemos kaip ir nėra, ji yra sprendžiama. Kiek žinome, „Pušyne“ bus skirta dešimt patalpų“, – vardijo kurorto meras.

Anot Š.Vaitkaus, dauguma žmonių jau nebenori iš Palangos išvykti. Jie čia rado jūrą, tvarkingas mokyklas, darželius.

„Jiems čia kai rojus. Butai puikūs. Ir važiuoti niekur nenori. Nori apsistoti ilgesniam laikui. O dėl darbo... kas nori, tas jau dirba“, – kalbėjo meras.

Dalį pabėgėliai įdarbino kurorto viešbučiai, kavinės. Kai kurie jų suteikia ir gyvenamąjį plotą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius