Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 14

Panevėžietis tapo Garbės donoru: neatlygintinai kraujo aukojo 40-ąjį kartą

Į Garbės donorų gretas įstojo ir Nacionalinio kraujo centro Panevėžio filialo donorų organizatorius Donatas Šniutė. Jis penktadienį net 40-ąjį kartą paaukojo kraujo.
Panevėžietis tapo Garbės donoru: neatlygintinai kraujo aukojo 40-ąjį kartą
Panevėžietis tapo Garbės donoru: neatlygintinai kraujo aukojo 40-ąjį kartą / „Jūsų Panevėžys“ ir asmeninio archyvo nuotr.

Paklaustas, kada ir koks buvo pirmasis jo, kaip donoro kartas, Donatas prisiminė, jog tai įvyko po 12 klasės egzaminų. „Baigėme rašyti 12 klasės egzaminą ir su bendraklasiais nusprendėme prasmingai paminėti egzamino pabaigą. Visi nuėjome aukoti kraujo. Na, po pirmo karto patiko. Štai aukoju iki šiol. Vėliau dar ir pats pradėjau dirbti Nacionaliniame kraujo centre, tad aukoti – mano pareiga“, – pasakojo jis.

Donatas 40 kartų paaukojo kraujo per 11 metų. „Dažnai kraujo centro darbuotojų klausia, ar mes patys duodame kraujo. Mano atsakymas visada būna toks, kad būtų nepadoru kviesti piliečius aukoti, jei pats neaukoji. O, kai ateini į darbą ir matai šaldytuvus, kuriuose laikomas kraujas, apytuščius, pats pirmas ir pradedi nuo savęs“, – aiškino Donatas.

Juk dovanoti kraujo irgi gali būti pramoga. Juolab, kai dabar beveik visos galimos pramogos uždarytos.

40-asis kartas, pasak Garbės donoro, buvo spontaniškas. „Savaitės pradžioje su draugais pakalbėjome, kad reikėtų duoti kraujo. Tai buvo neplanuotas įvykis, o tiesiog viskas gavosi spontaniškai. Juk su draugais visada smagiau, ir palaikome vienas kitą, ir pasijuokiame“, – teigė jis.

Taigi, kaip pats Donatas tvirtino, ši penktadienio 13-oji buvo paminėta būtent taip. „Juk dovanoti kraujo irgi gali būti pramoga. Juolab, kai dabar beveik visos galimos pramogos uždarytos. Tad tai bus geras, prasmingas darbas ir pramoga jums su draugų kompanija“, – sakė vaikinas.

Nacionalinio kraujo centro Panevėžio filialo donorų organizatorius skatino visus galinčius ateiti paaukoti kraujo. „Reikia aukoti dabar, o nelaukti, kol mūsų artimiesiems ar patiems atsitiks nelaimė. Juk niekada nežinome, kas mūsų laukia. Kiekvienas iš mūsų galime atsidurti toje vietoje, kur prireiks kraujo“, – skatino D.Šniutė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius