Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 03

Panevėžyje rinkimai panašūs į šventę, kai kur susidarė balsuotojų eilės

Panevėžys bent jau iki popietės iš tiesų buvo panašūs į šventinį miestą. Visi pasipuošę skubėjo ir vis dar skuba balsuoti už savo merus, partijas ir judėjimus. Kai kuriose apylinkėse buvo tikra balsuotojų apgultis.
Eilės „Nemuno“ apylinkėje
Eilės „Nemuno“ apylinkėje / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

Viskas būtų lyg ir per įprastus rinkimus, tačiau „Nemuno“ apylinkės balsuotojai prisipažino, jog teko ilgiausiai laukti – susidarė didžiulės eilės.

Iš tiesų – J.Žemgulio gatvėje, kur šiemet perkelta apylinkės, norintys balsuoti tiesiog netilpo koridoriuje. Kai kurie panevėžiečiai sėdo atgal į automobilius ir sakė, jog atvyks vėliau, į pavakarę, kai nebus tokių eilių.

„Ši vieta nauja. Anksčiau balsuodavome kitur“ , – piktinosi išeidama panevėžietė, nepanorusi laukti mažiausiai 20 minučių, kol prieis prie rinkimų darbuotojų.

Reikia pripažinti, kad panevėžiečiai noriai ir oriai atsakinėjo, už ką balsuoja. Taip pat labai aiškiai grindė, kodėl tai daro. Kalbintų gyventojų nuomonės buvo įvairios. Išklausę porą dešimčių nuomonių rinkimų nugalėtoją vargu ar atspėsi.

Kad ir už ką balsavo panevėžiečiai, visi džiaugėsi, kad miestas atsigauna.

Tiesa, nemažai jaunų žmonių, puolę aiškinti savo pasirinkimą, netrukus patikslindavo – jie balsuos šįvakar Vilniuje. Nemažai jaunų žmonių tiesiog lanko gimtinę, tačiau jau oficialiai gyvena sostinėje.

Reikia pripažinti, kad kai kurie rinkėjai su kandidatais susipažino tik šiandien. Jie paprasčiausiai nesuko sau galvos dėl to anksčiau – pažiūrės į akis ir nuspręs. Kai kurie už tuos pačius balsuoja nuolat, pagal partiją ar judėjimą pasirinkdami ir merą.

Solidaus amžiaus vyras savo nuomonę grindė labai aiškiai ir nusakė dar aiškiau, kas jis šiuo metu yra: „Man jau sako, kad aš ne patriotas. Tikri patriotai miršta iškart po pirmos pensijos. O aš jau kiek metų laikausi.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius