-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 17

Parodoje – tik lietuviški gaminiai

Penktadienį prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ parodų salėje prasideda paroda „Rinkis prekę lietuvišką“, kurioje savo gaminius pristato įvairių sričių atstovai – Lietuvos gamintojai.
Parodoje daugiausia dalyvių – iš maisto pramonės sektoriaus.
Parodoje daugiausia dalyvių – iš maisto pramonės sektoriaus. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Praėjusiais metais lankytojai parodoje galėjo išvysti 45 įmonių prekystalius, šiemet savo produkciją pristato tik 38 bendrovės.

„Nemaža dalis Lietuvoje gaminančių įmonių orientuotos tik į eksportą. Kai kurių atstovai tiesiai šviesiai sako, kad Lietuvoje neturi ką veikti – rinka maža, todėl orientuojamasi tik į užsienį. Todėl surasti naujų įmonių, norinčių dalyvauti parodoje, beveik nepavyko. Visos dalyvaujančios praktiškai tos pačios, kaip ir pernai“, – neslėpė parodos projektų vadovė Sandra Bliūmienė. Nepaisant to, tris dienas vyksiančioje parodoje lankytojai galės išvysti įvairių lietuviškų gaminių: kosmetikos, baldų, tekstilės ir maisto produktų. Pastarųjų gamintojų parodoje, kaip ir pernai, bus daugiausia.

Apsilankę parodoje lankytojai nustemba, kiek dar daug naujovių jie nematė prekybos centrų lentynose, arba nežino, kuo vienas ar kitas lietuviškas gaminys pranašesnis už importines prekes. Sakė J.Guzavičius

Pasak Lietuvos pramonininkų konfederacijos viceprezidento Jono Guzavičiaus, vienas iš svarbiausių parodos tikslų – parodyti lietuviams, kas gaminama jų šalyje.

„Daugelis vartotojų mano, kad gaan gerai žino Lietuvos gamintojų produkciją. Tačiau apsilankę parodoje lankytojai nustemba, kiek dar daug naujovių jie nematė prekybos centrų lentynose, arba nežino, kuo vienas ar kitas lietuviškas gaminys pranašesnis už importines prekes. Be to, parodose yra sudaromos puikiausios galimybės gauti informaciją tiesiai iš gamintojų, susipažinti su lietuviškų gaminių privalumais. Juk Lietuvos pramonė tikrai stipri ir turi ką pasiūlyti“, – kalbėjo Lietuvos pramonininkų konfederacijos atstovas.

Praėjusiais metais pasirašius memorandumą buvo nuspręsta, kad paroda „Rinkis prekę lietuvišką“ vyks kasmet. Šiemet ketinama pradėti naują tradiciją.

„Visiems parodos dalyviams bus įteikti parodos medaliai, kurie, tarsi sertifikatas, liudys produktų kokybę bei geras gamybos tradicijas“, – sakė parodos projektų vadovė S.Bliūmienė.

Lietuvos gamintojų paroda „Megoje“ vyks rugsėjo 17-19 dienomis (rugsėjo 17-18 dienomis lankytojai laukiami 11-19 val., rugsėjo 19 dieną – 11-17 val.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius