Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 19

Pas Kedžius apsilankė psichologas ir vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojai (nuotraukos, atnaujinta 17.39 val.)

Prie Kedžių ir Venckų namų budintys žmonės praneša, kad trečiadienį po pietų atvyko psichologas ir Kauno miesto savivaldybės vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojai. Į Kedžių namus juos įleidę protestuotojai tikina, kad išeiti atvykėliai galės tik vieni – mergaitės jie esą neleis išsivesti.
Protestuotojai prie Kedžių namo
Protestuotojai prie Kedžių namo / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Mums aukščiau už įstatymą mergaitės noras. Ji aiškiai prieš kameras pasakė, kad nenori susitikti su mama“, – tikino nuo praėjusio penktadienio Garliavoje, prie Kedžių ir Venckų namų budintys žmonės.

Jau antradienį vakare pradėję kalbėti, kad trečiadienį Kedžių namai bus šturmuoti, žmonės dabar tuo beveik neabejoja. Jų teigimu, tai patvirtina netoli Klonio gatvės, kur gyvena Venckai ir Kedžiai, stovinčios policijos mašinos, taip pat neseniai atvyko greitosios medicinos pagalbos ekipažas.

„Bus šturmas“, – įsitikinusi minia.

Papildyta 14.49 val. Pranešama, kad psichologas ir vaiko teisių apsaugos specialistai jau išvyko. Kedžių šeimos būsto gynėjai informuoti, jog psichologas pasidalijo teigiamomis išvadomis: Drąsiaus Kedžio mergaitė esą laikosi puikiai,  emociškai ji stipri ir apskritai jai viskas gerai. Teigiama, jog specialistai tik prasitarė, jog psichologų pagalbos jai reikės ir ateityje.

Savo ruožtu judėjimo „Drąsiaus kelias“ aktyvistai įsitikinę, jog policija aktyviais veiksmais ruošia dirvą rytdienos antstolio vizitui. Baiminamasi, jog bus užblokuoti aplinkiniai keliai, kad negalėtų atvykti nauji Kedžių tvirtovės gynėjai. Manoma, jog tyčia buvo paviešintas konkretus numatomas antstolio atvykimo laikas, kad iki ketvirtadienio žmonės nebebūtų budrūs. „Todėl raginame  visus, kurie palaiko šią šeimą, atvykti iš visos Lietuvos“, – 15min.lt sakė prie D.Kedžio dukters namų budintys aktyvistai.

Papildyta 15.01 val. Su mergaite bendravo tik psichologas, nedalyvaujant seneliams ar kitiems artimiesiems. Artimieji, kaip teigiama, apie jungtinį Vaiko teisių apsaugos tarnybos atstovų ir psichologo vizitą sužinojo tik šiandien ir ne tiesiogiai šios tarnybos. Kedžių-Venckų bastiono saugotojai kalba, kad taip mergaitę ir jos artimuosius norėta užklupti nepasirengusius.

Kedžiai žurnalistams sakė, kad ketvirtadienį nė nemėgins mergaitės vežti į susitikimą pas motiną, kaip priklausytų pagal pasimatymų grafiką, nes namus apgulę D.Kedžio rėmėjai vis tiek mergaitės neleis išvežti.

Vienas iš aplink Kedžių namus besibūriuojančių aktyvistų, Vitalijus Keršys, pareiškė: „Mes čia nestovime be tikslo ir esame pasiryžę neišleisti mergaitės iš namų. Stovėsime tol, kol neišnyks grėsmė“.

Papildyta 16.16 val. „Psichologė įsitikino, kad mergaitei čia viskas gerai: ji bendrauja, yra linksma, patenkinta“, – po psichologo ir vaiko teisių tarnybos specialistų apsilankymo sakė mergaitės močiutė, Laima Kedienė.

Paklausta apie ketvirtadienį, kada yra suplanuotas dar vienas jos anūkės ir mamos, Laimutės Stankūnaitės, susitikimas, L.Kedienė sakė, jog neketina priešintis miniai.

„Mes juk nesimušime su žmonėmis. Nebebandysime išvežti jos (mergaitės – aut. past.). Vis tiek žmonės nepraleis“, – sakė D.Kedžio mama, L.Kedienė.

Papildyta 17.39 val. Judėjimo „Drąsiaus kelias“ aktyvistai trečiadienio pavakarę vėl ėmė viešoje erdvėje platinti kvietimus sustiprinti Kedžių šeimos būsto gynybą.

Šįkart siuntinėjamų trumpųjų SMS žinučių tekstas toks: „Prašom visų Lietuvos Respublikos piliečių, ar senų, ar jaunų, atvykti į Garliavą, Kluonių g.5, kurie yra neabejingi Kedžio mergaitei. Prašome prisijungti prie mūsų. Jūs kiekvienas esate mums svarbus. Nes pažeisdamas Konstituciją rytoj atimti mergaitės atvyksta antstolis, kuris veiks su policijos pagalba. Perduok kitam.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius