Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 02 12

Pas prezidentą nepakviestas V.Uspaskichas: kada nors ir mes ignoruosime

Į trečiadienį pas prezidentą Gitaną Nausėdą surengtą pasitarimą apie nacionalinį susitarimą dėl švietimo pakviestos ne visos partijos, bet jos to smarkiai nesureikšmina. Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas sako, kad jam prezidento ignoravimas nerūpi, nes esą kada nors jis pats bus taip pat ignoruojamas partijos.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas, Remigijus Žemaitaitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Prezidentūra nurodo, kad susitikime dalyvauti pakviesti švietimo ministras Algirdas Monkevičius, Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas Eugenijus Jovaiša, „socialdarbiečių“ lyderis Gediminas Kirkilas, liberalų lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen, konservatorė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos vadovas Valdemaras Tomaševskis, Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė.

Tačiau kitų parlamente atstovų turinčių partijų – Darbo partijos, Centro partijos „Lietuvos gerovė“, „Tvarkos ir teisingumo“ bei Kartų solidarumo sąjungos atstovai pas prezidentą nekviečiami.

Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas tikino nežinantis visų detalių ir nesureikšminantis fakto, kad Darbo partija į susitikimą su prezidentu nepakviesta.

„Gal buvo kviečiami. Nežinau, reikia pažiūrėti. Mūsų atstovai ne visur dalyvavo dėl to susitarimo, ne visur buvo pritarimas. Kita vertus, man tas ignoravimas neignoravimas mažai rūpi. Kas jie tokie? Mes gyvename savo gyvenimą, ignoruoja neignoruoja, na, ir mes ignoruosime juos kada nors. Ne taip įdomu. Mūsų gyvenimas, reitingas, dalyvavimas politinėje plotmėje visiškai nepriklauso nuo prezidentūros ir jų sprendimų“, – kalbėjo V.Uspaskichas.

„Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis taip pat negalėjo pasakyti, ar tikrai nesulaukė prezidentūros kvietimo. Jis 15min nurodė daug keliaujantis.

„Aš buvau išvykęs. Ir dabar vėl išvykstu. Kai žinosiu, pasakysiu. (...) Ir susitarimai yra du. Mes nepasirašom nė vieno, nes rinkimai už 10 mėnesių ir nauja valdžia“, – trumposiomis žinutėmis į 15min klausimus atsakinėjo R.Žemaitaitis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis, Remigijus Žemaitaitis, Gediminas Kirkilas, Valdemaras Tomaševskis, Gitanas Nausėda
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis, Remigijus Žemaitaitis, Gediminas Kirkilas, Valdemaras Tomaševskis, Gitanas Nausėda

Centro partijos „Lietuvos gerovė“ pirmininkas Seimo narys Naglis Puteikis tikino, kad partija turi savo pasiūlymų nacionaliniam susitarimui dėl švietimo ir buvo kviesta jį aptarti Vyriausybėje. Todėl prezidentūros sprendimą N.Puteikis vadino keistu. Jis svarstė, kad galbūt kviečiamos tik didžiosios parlamentinės partijos, Seime turinčios frakcijas, tačiau kviečiamųjų sąraše pamatęs Laisvės partijos pirmininkę Aušrinę Armonaitę nustebo.

„Tai jis formuoja rinkimų koaliciją. Palinkėsime sėkmės“, – pareiškė N.Puteikis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Naglis Puteikis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Naglis Puteikis

15min rašė, kad susitikimas prezidentūroje dėl nacionalinio susitarimo dėl švietimo rengiamas, nes šiuo metu politikai svarsto du jo variantus – vieną rengia Vyriausybė, kitą – Seimo opozicija.

G.Nausėdos atstovas žiniasklaidai Antanas Bubnelis 15min trečiadienį nurodė, kad į susitikimą „kviestos didžiausios parlamentinės partijos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius