Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 24

Pasakų personažais virtę teisėjai įrodė esantys šilti ir paprasti žmonės

Konstitucijos ir Europos teisės dieną minėję teisėjai ne vienam įrodė, kad stereotipas apie šios srities atstovų uždarumą, šaltumą ir atsiribojimą nuo visuomenės yra nieko vertas. Penktadienį mantijas į pasakų personažų kostiumus iškeitę teisėjai moksleiviams vaidino gyvenimiškas „Raudonkepuraitės“, „Pelenės“ ir „Brėmeno muzikantų“ situacijas.
 Teisėjai mantijas iškeitė į pasakų personažų kostiumus ir vaidino moksleiviams.
Teisėjai mantijas iškeitė į pasakų personažų kostiumus ir vaidino moksleiviams. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tai susipažinkim. Vilks <...> Aš Jūsų anūkėlės klasiokas, atėjau pranešti baisios žinios  Raudonkepuraitė partrenkė žmogų, policija reikalauja baudos“, – riaumojo vieną iš pagrindinių pasakų personažų vaidmenų atlikęs Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) pirmininkas Gintaras Kryževičius.

„Aik, aik! Jai gi tik aštuoneri metai. Pokštininkas!” – LAT pirmininkui antrino senelės personažą įkūnijęs Egidijus Laužikas.

Lietuvos apeliacinio teismo Didžiojoje salėje susirinkę VšĮ „Saulės“ privačios gimnazijos, Naujininkų vidurinės mokyklos, Vilniaus Karoliniškių ir VšĮ Vilniaus privačios gimnazijos vyresniųjų klasių moksleivių komandos siužetuose stengėsi atpažinti nusikalstamas veikas, nusakyti personažų atsakomybę ir padaryto pažeidimo tipą.

Lietuvos Respublikos Konstitucinio Teismo teisėjas Gediminas Mesonis paskaitė trumpą paskaitą apie Lietuvos Respublikos Konstituciją, jos įtaką gyvenimui.

Moksleivių žinias, kūrybiškumą, sugebėjimą argumentuoti, iškalbą vertinusi komisija nugalėtojais paskelbė ir diplomu bei Konstitucijos formos tortu apdovanojo Vilniaus Karoliniškių gimnaziją. Kitoms komandoms įteiktos padėkos ir atminimo dovanėlės.

Nacionalinė teismų administracija džiaugiasi, kad pernai atvirų durų savaitėje dalyvavo 30 iš 67 teismų, o šiemet jų smarkiai pagausėjo, šiemet minint Konstitucijos ir Europos teisės dieną lankytojams duris atvėrė beveik visi teismai.

Tikimasi, kad tokia bendravimo su moksleiviais forma padės jiems lengviau įsiminti teisės normas ir ugdys nepakantumą teisės pažeidimams, rašoma pirmadienio pavakarę Nacionalinės teismų administracijos komunikacijos skyriaus darbuotojų išplatintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius