-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 24

D.Grybauskaitė kvietė pasaulio lyderes skatinti moteris aktyvesnei veiklai

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Niujorke dalyvavo Demokratijų bendrijos, kuriai vadovauja Lietuva, ir Pasaulio moterų lyderių tarybos surengtoje diskusijoje „Moterys – svarbi demokratinio valdymo jėga".
Politologų teigimu, D.Grybauskaitės veiksmai ateinančiais metais priklausys nuo situacijos šalies viduje ir užsienyje.
D.Grybauskaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Moteris

Prezidentė pabrėžė, kad moterų teisių ir galimybių stiprinimo klausimas, Lietuvai perėmus Demokratijų bendrijos pirmininkės vairą, buvo pasirinktas vienu iš svarbiausių prioritetų. Šalies vadovės teigimu, aktyvių moterų idėjos, dalyvavimas demokratiniuose procesuose ir valdyme gali padėti greičiau įveikti sunkmetį, spręsti įsisenėjusios problemos, rasti atsaką naujiems iššūkiams. Vienas veiksmingiausių būdų skatinti moteris dalyvauti demokratiniame valdyme, pasak Prezidentės, – asmeninis moterų lyderių pavyzdys.

„Sunkmečiu vis daugiau moterų eina vadovaujančias pareigas. Šiandien įtakingiausių politikų gretose matome politikes iš Suomijos, Vokietijos, Jungtinių Valstijų, Indijos, taip pat iš kai kurių Lotynų Amerikos ir Afrikos valstybių. Lietuvoje svarbiausius valdžios postus šiuo metu taip pat užima moterys, daug moterų yra tarp sėkmingiausių verslo vadovių. Tokie profesinės sėkmės pavyzdžiai skatina jaunas moteris siekti ir konkuruoti dėl aukštų vadybinių ir politinių pozicijų", – Niujorke vykstančioje diskusijoje teigė Prezidentė.Sunkmečiu vis daugiau moterų eina vadovaujančias pareigas.

Lietuvos vadovė pakvietė pasaulio lyderes mažinti atotrūkį tarp vyrų ir moterų užimtumo, populiarinti gerus pavyzdžius ir parengti konkrečius siūlymus, kuriuos būtų galima aptarti kitą vasarą Vilniuje vyksiančiame aukšto lygio susitikime lyčių lygybės klausimais. Šis susitikimas turėtų vainikuoti Lietuvos pirmininkavimą Demokratijų bendrijai ir taip paskatinti aktyvesnį moterų dalyvavimą politiniame ir visuomeniniame gyvenime.

Kartu su Lietuvos vadove, pagrindinėmis pranešėjomis debatuose buvo Suomijos Prezidentė ir Pasaulio moterų tarybos pirmininkė Tarja Halonen, JT Generalinio Sekretoriaus pavaduotoja, buvusi Čilės prezidentė Michelle Bachelet, Liberijos Prezidentė Ellen Johnson Sirleaf, renginyje dalyvavo Švedijos sosto įpėdinė princesė Viktorija, taip pat daugelio Europos Sąjungos, Azijos bei Okeanijos šalių užsienio reikalų ministrai. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius