Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 31

Pasieniečiai ruošiasi migrantų antplūdžiui į Lietuvą: aptartos galimų stovyklų vietos

Trečiadienį Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos salėje vyko Šalčininkų rajono savivaldybės ekstremalių situacijų komisijos posėdis, kuriame dalyvavę pasieniečiai supažindino su pasirengimu galimam masiniam užsieniečių antplūdžiui į Lietuvos teritoriją.
Idomeni(Graikija) pabėgėlių stovykla
Idomeni(Graikija) pabėgėlių stovykla / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Šios komisijos veiklos tikslas – pasirengti greitai ir efektyviai valdyti savivaldybės teritorijoje susidariusią ekstremalią situaciją bei šalinti jos padarinius savivaldybėje esančiomis civilinės saugos sistemos pajėgomis ir naudojant savivaldybėje turimus arba iš kitų savivaldybių gautus materialinius išteklius.

Į posėdį buvo pakviesti ir jame dalyvavo ne tik komisijos nariai, bet ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos Varėnos rinktinės vado pavaduotojas Štabo viršininkas Remigijus Švelnia, šios rinktinės Sienos kontrolės skyriaus viršininkas Andrius Beloručkinas, VSAT Vilniaus rinktinės vado pavaduotojas Edvardas Černiauskas bei šios rinktinės Sienos kontrolės skyriaus vyriausiasis specialistas Sergėjus Staškevičius.

Posėdžio metu buvo aptarti uždaviniai, darbai, kuriuos būtina atlikti ir pasiruošti galimai ekstremaliai situacijai, kai reikės rūpintis dideliu pabėgėlių antplūdžiu.

VSAT Varėnos rinktinės atstovai Ekstremalių situacijų komisijos narius supažindino su situacija ir pasirengimu galimam masiniam užsieniečių antplūdžiui į Lietuvos teritoriją.

Rinktinių atstovai pristatė veiksmų planą masinio užsieniečių antplūdžio atveju ir paprašė komisiją aptarti galimybes laikinai suteikti patalpas su reikiamomis sanitarinėmis–higieninėmis sąlygomis sulaikytiems nelegaliai atvykusiems asmenims (šaltuoju metų laiku), išskirti teritoriją, kurioje būtų galima įkurti apsaugotą stovyklą nelegaliai atvykusiems asmenims (šiltuoju metų laiku), nelegaliai atvykusiems asmenims organizuoti maitinimą, aprūpinimą geriamuoju vandeniu, organizuoti užsieniečių, nelegaliai kirtusių valstybės sieną, pirminį sveikatos priežiūros patikrinimą.

Be to, Šalčininkų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Vitalijus Kapusta renginio metu kalbėjo apie skęstančiųjų gelbėjimo klausimus, priemones jų skaičiaus mažinimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius