Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 27 /09:12

Per parą apgręžti 45 migrantai, vienas įleistas, vėl pažeista koncertina

Per praėjusią parą, nuo penktadienio vidurnakčio iki šeštadienio, pasieniečiai draudžiamose vietose iš Baltarusijos į Lietuvą neleido patekti 45 migrantams, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT). Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių penktadienį buvo įleistas vienas užsienietis.
Agnė Bilotaitė lankosi Kapčiamiestyje
Agnė Bilotaitė lankosi Kapčiamiestyje / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Pavakarę prie sienos Baltarusijos pusėje ties Lazdijų rajonu buvo iššauti 2 šūviai.

Tarp penktadienį neįleistų užsieniečių buvo ir 24 Varėnos rajone maždaug už 70 metrų nuo sienos linijos sulaikyti migrantai. Visi jie – suaugusieji, prisistatę Irako ir Sirijos piliečiais. Užsieniečiai į Lietuvą iš Baltarusijos įžengė pro ką tik prakirptą koncertinos užtvarą. Pasieniečiai šią grupę grąžino į Baltarusiją. Tai trečias koncertinos pažeidimo atvejis šią savaitę.

Neįleisti į šalį bei grąžinti atgal į Baltarusiją penktadienį buvo ir 4 irakiečiai. Jie ketvirtadienį neteisėtai per Medininkų kontrolės punktą bandė patekti į Lietuvą pasislėpę vilkiko puspriekabėje.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko 7470 (vidurnakčio iš penktadienio į šeštadienį duomenys).

Anot VSAT, tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Ketvirtadienį pasieniečiai iš Baltarusijos į Lietuvą neleido patekti 29 užsieniečiams, trečiadienį – 55, antradienį – 9, pirmadienį – 18, sekmadienį – 70, šeštadienį – 44.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija.

Ties Baltarusijos siena su Lenkija susitelkus gausiam skaičiui migrantų, Seimas Lietuvos pasienyje mėnesiui įvedė ir nepaprastąją padėtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius