-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 13 /09:23

Pasienyje su Baltarusija – 93 bandymai patekti į Lietuvą

Per praėjusią parą, nuo antradienio vidurnakčio iki trečiadienio, Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai neleistinose vietose neleido iš Baltarusijos įeiti 93 migrantams. Nė vienas neteisėtas migrantas praėjusią parą nebuvo įleistas į Lietuvą, praneša VSAT.
Sieną su Baltarusija Ignalinos rajone saugantys pareigūnai
Sieną su Baltarusija Ignalinos rajone saugantys pareigūnai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Antradienį vėlai vakare ties Lazdijų rajonu prie sienos Baltarusijos pusėje buvo paleistas vienas šūvis. Kaip ir pastarosiomis dienomis, taip ir antradienį ties Druskininkų savivaldybe Baltarusijos pusėje girdėjosi pabūklų šūviai. Manoma, kad tebešaudoma kaimyninėje šalyje esančiame Gožos poligone.

VSAT nedetalizavo, kuriuose rajonuose kiek apgręžta migrantų. Anksčiau šie duomenys buvo skelbiami.

Kaip trečiadienį aiškino VSAT atstovas Giedrius Mišutis, neskelbti duomenų apie apgręžimus konkrečiuose rajonuose nuspręsta tikslingai, nes „paskutinėmis dienomis situacija tampa sudėtingesnė“.

„Kaimyninės šalies pareigūnai, neabejotina, taip pat vertina visą viešai matomą informaciją, taip pat ir tą, kuri signalizuoja apie VSAT dėmesį ir veiksmus tam tikruose konkrečiuose rajonuose, kur Lietuvos pareigūnai neįleidžia daugiausia migrantų, o tam, savaime aišku, reikia ir daugiau VSAT pajėgų“, – komentavo G.Mišutis.

Anot jo, stebint Lietuvos informaciją, baltarusių pareigūnams atsiranda galimybės koreguoti savo veiksmus, taip apsunkinant ir VSAT darbą konkrečiuose rajonuose.

„Migrantų skaičius tam tikrais laikotarpiais padidėja tai vienoje, tai kitoje vietoje prie 678 km ilgio sienos ir tai, manome, nėra atsitiktinumas. Praktiškai prie visos sienos nėra vietovių, kur jie šios migrantų krizės metu nebūtų pasirodę. Todėl tas tikslių vietų nekonkretizavimas, manome, bent šiuo metu yra tikslingas“, – nurodė VSAT atstovas.

Anot VSAT, trnybinių ginklų, specialiųjų priemonių ar fizinės prievartos veiksmų Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Pirmadienį į šalį pasieniečiai neleistinose vietose neleido patekti 121 užsieniečiui, sekmadienį – 39, šeštadienį – 56, penktadienį – 47, ketvirtadienį – vienam, trečiadienį – 61.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius