Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 14

„Paskutinė instancija“ metė šešėlį ant velionio A.Ūso pinigų

TV laidos „Paskutinė instancija“ kūrėjai pirmadienio vakarą klausė, kokios kilmės yra vadinamojoje pedofilijos byloje minėto velionio A.Ūso pajamos.
Andrius Ūsas ir Laima Stankūnaitė
Andrius Ūsas ir Laima Stankūnaitė / LNK nuotr.

Tiesa, laidos kūrėjai kalbėjo ne apie A.Ūso įmonę Zapyškyje. R.Grinevičiūtė (Janutienė) domėjosi, kodėl pareigūnai netyrė, kokios kilmės yra visi pagrindinio įtariamojo A.Ūso turtai. Ir išvedė štai tokią teoriją.

Laidos kūrėjos kalbino ilgametį operatyvinį policijos darbuotoją, kurio asmenybės nepaviešino. Pareigūno teigimu, įvertinus A.Ūso namus ir automobilius, L.Stankūnaitės advokatams mokamus honorarus, jo pajamos turėjo būti ne mažiau nei 20 tūkst. litų per mėnesį. Ir visa tai neskaičiuojant išlaidų asmens sargybiniui (dar 3–5 tūkstančiai per mėnesį).

Laidos kūrėjams taip pat užkliuvo, kad A.Ūso, rodos, nepaveikė ekonominė krizė. 

Po tokių skaičiavimų ir pastebėjimų R.Grinevičiūtė prabilo apie kontrabandines cigaretes. Neva A.Ūsas galėjo turėti verslo reikalų, apie kuriuos niekas nežinojo. 

Operatyvinis darbuotojas prisiminė 2006 m. tirtą istoriją, kai buvo nustatyta, jog viena „verslo“ grupuotė Didžiojoje Britanijoje pardavinėja kontrabandines cigaretes, o grynuosius pinigus į Lietuvą grąžina per Latvijos banką „Lateko“. Neva A.Ūso pavardė taip pat figūravo šioje operatyvinėje medžiagoje, jis galėjo būti tas asmuo, kuris iš Rygos pinigus parveždavo į Lietuvą.

Viena iš laidos vedėjos minėtų versijų, kad tokie verslininkai dažnai susitikdavo be bendrininkų: palikę mobiliuosius telefonus sėsdavo ant keturračių ir važiuodavo į atokesnes vietas aptarti verslo planų.

„Paskutinės instancijos“ žurnalistė R.Kalinauskaitė bandė gauti A.Ūso komentarą šiuo klausimu, kai jis lankėsi LNK studijoje, laidoje „Valanda su Rūta“. Tačiau tą kartą velionis, akivaizdžiai susijaudinęs po emocingos laidos, atsitvėrė tylos siena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius