Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 26

Pasukamas titlelis grįš gegužę

Istorinį, prieš pusantrų metų nukeltą pasukamąjį tiltelį į vietą ketinama grąžinti kiek anksčiau nei planuota – ne birželį, o jau gegužę.
Pasukamas tiltelis pernai nukeltas restauravimui.
Pasukamas tiltelis buvo nuimtas prieš pusantrų metų. / Kultūros paveldo departamento nuotr.

Tiltelio restauracija planuota baigti birželį, tačiau pasak Klaipėdos mero Rimanto Taraškevičiaus, šis paveldo objektas klaipėdiečius vėl turėtų džiuginti gegužės viduryje.

Praėjusią savaitę meras apžiūrėjo restauruojamą tiltelį, buvo susitikęs su darbus vykdančios bendrovės „Viadukas“ atstovais. „Noriu pasidžiaugti, kad tiltelis, ko gero, visu mėnesiu anksčiau atsiras savo vietoje. Gegužės pradžioje jis turėtų būti pargabentas ir tas nepatogumas, kurį tenka patirti pasiekiant Senąją perkėlą, mėnesiu turėtų būti sutrumpintas. Tai gera naujiena“, – sakė meras. 

Pasak jo, antrą šimtmetį skaičiuojantį tiltelį restauravusi bendrovė atliko sudėtingą darbą, šiuo metu istorinį reliktą liko nudažyti, dar šį bei tą aptvarkyti.

Atgabenus tiltelį į jo vietą ties Pilies jachtų uostu, dar savaitę ar dvi truks montavimo darbai, tad  miestiečiams jis tarnaus nuo mėnesio vidurio ir Kruizinį laivų terminalą pasiekti bus vėl paprasta ir patogu, nereikės apsukti rato per Klaipėdos laivų remonto teritoriją.

Nori mechanizuoti
Istorinio, 1889 metais įrengto tiltelio rekonstrukcija atsiėjo apie 800 tūkst. litų. Manoma, kad šis pasukamasis tiltelis yra vienintelis toks likęs Europoje.

Penktadienį tiltelį turėjo apžiūrėti Kultūros paveldo departamento sudaryta komisija. Ji ketino apsvartyti galimybę tiltelį sukioti ne tik rankiniu būdu, bet ir mechanizuoti.

„Savaitės bėgyje turėtų būti verdiktas. Tikiuosi, sprendimas bus teigiamas, nes mechanizavimas nei tiltelio konstrukcijai, nei išvaizdai nepakeks. Mechanizmą galima įmontuoti labai gražiai ir šiuos darbus bus galima atlikti jį pastačius į vietą, jokio specialaus pasirengimo elektrifikavimui nereikia“, – aiškino R.Taraškevičius.

Pasak mero, šiaias laikais sukioti tiltelį vien rankomis būtų tas pats, kaip sumanyti iki mėnulio keliauti dviračiu. Miesto vadovo įsitikinimu, mechanizavimas itin pagelbėtų švenčių metu, kai ties tilteliu ir taip susidaro spūstys, o dar reikia praleisti į Pilies jachtų uostą plaukiančius laivus. Mechanizavus šis procesas būtų kur kas spartesnis.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius