Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2022 09 07

Pavasarį parlamentarai registravo daugiausia susitikimų su interesų grupėmis

Šių metų pavasario Seimo sesijos metu buvo registruota daugiausia parlamentarų susitikimų su interesų grupėmis ir registruotais lobistais nuo kadencijos pradžios, pranešė su korupcija kovojančios nevyriausybinės organizacijos „Transparency International“ Lietuvos skyrius (TILS).
NB8 pirmininkų susitikimo akimirkos
Viktorija Čmilytė-Nielsen / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip trečiadienį paskelbė TILS, sesijos metu 73 parlamentarai pranešė apie 708 susitikimus.

Tuo tarpu 2021 metų pavasarį susitikimų buvo mažiau: 70 parlamentarų paskelbė 654 susitikimus, 2021 metų rudenį – 68 parlamentarai informavo apie 525 susitikimus.

TILS duomenimis, daugiausiai susitikimų 2022 metų pavasario sesijos metu deklaravo Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen bei ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė – po 51 susitikimą.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė nurodė 45 susitikimus, švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė – 44 susitikimus, aplinkos ministras Simonas Gentvilas – 43 susitikimus.

Aktyviausiai susitikimus skelbė Laisvės frakcijos nariai. Visi šios frakcijos nariai pavasario sesijos metu deklaravo bent po vieną susitikimą su interesų grupių atstovais, iš viso – 155 tokius susitikimus.

„Artimiausiu metu prasidės oficiali savivaldos rinkimų kampanija, kurioje dalyvaus ir dalis Seimo narių. Tikiuosi, kad šie duomenys ne tik padės rinkėjams geriau atsakyti į klausimą, kiek geri – aktyvūs ir skaidrūs – jų renkami politikai, bet ir paskatins kiekvieną parlamentarą iki šios kadencijos pabaigos išsamiai papasakoti apie savo veiklą“, – pranešime sakė TILS iniciatyvų vadovė Ieva Dunčikaitė.

TILS nurodo, jog dešimt iš 12 Liberalų sąjūdžio frakcijos narių paviešino 76 susitikimus, septyni iš 12 socialdemokratų partijos frakcijos narių deklaravo 27 susitikimus, aštuoni iš 16 Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ narių paviešino 42 susitikimus, 23 iš 50 Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narių – 302 susitikimus, septyni iš 20 valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narių – 34 susitikimus, trys iš devynių Darbo partijos frakcijos narių paviešino 12 susitikimų su interesų grupių atstovais ir registruotais lobistais. Trys iš devynių Lietuvos regionų frakcijos narių paskelbė apie devynis susitikimus.

Savo susitikimus su interesų grupių atstovais viešino keturi iš aštuonių frakcijų seniūnų ir devyni iš 16 komitetų pirmininkų.

Daugiausiai susitikimų vyko su verslininkais ir verslo asociacijomis – 221, iš jų 52 susitikimai vyko su lobistų sąraše registruotomis verslo asociacijomis ir įmonėmis. Kas ketvirtas susitikimas vyko su nevyriausybinėmis ir kitomis ne pelno siekiančiomis organizacijomis bei švietimo įstaigų ir mokslo atstovais – 161.

TILS teigimu, analizuojant Seimo narių darbotvarkes buvo skaičiuojami politikų 2022 metų kovo 10 – rugpjūčio 16 dienomis oficialiuose darbo kalendoriuose paskelbti susitikimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius