-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 08

Pažinti Aleksoto – su dviračiu

Savaitgalius ant dviračių mėgstančius leisti kauniečius ir aplinkinių miestų bei gyvenviečių gyventojus Aleksoto bendruomenė kviečia į tradicinį žygį dviračiais „Pažinkime Aleksotą“.
Pažintiniame žygyje dalyvauja įvairaus amžiaus dviratininkai: nuo vaikų iki senelių.
Pažintiniame žygyje dalyvauja įvairaus amžiaus dviratininkai: nuo vaikų iki senelių. / Aleksoto bendruomenės centro nuotr.

Sekmadienį jame sudalyvausiantys galės vienu šūviu nušauti du zuikius: aktyviai ir smagiai praleisti dieną bei sužinoti įdomių faktų iš Kauno istorijos.

„Svarbiausias tikslas – pažinti Aleksotą. Tačiau žygį organizuojame 8 kartą, todėl tenka atidžiau sudarinėti maršrutus, įtraukti naujas vietas. Nenorime kartotis, lankyti tuos pačius objektus, nes dalis dviratininkų pažintiniame žygyje dalyvauja kasmet. Jiems būtų nuobodu, jei niekas nesikeistų“, – sakė Aleksoto bendruomenės centro valdybos pirmininkas Zenonas Šalna. 

Šiemet numatytame 16 kilometrų maršrute dviratininkai aplankys ir stabtelės prie II forto, Fredos mikrorajone K.Grybausko gatvėje, kurioje savu laiku gyveno ne vienas Lietuvos muzikas, o kelionę užbaigs VDU Kauno botanikos sode. 

„Visuose sustojimuose, kuriuos paprastai darome kas 4–5 kilometrus, stabtelėję mes pasakojame apie tos vietos istoriją, prisimename netoli gyvenusias istorines asmenybes. Žinoma, stabtelėjimai skirti ir poilsiui. Juk mūsų kolonoje būna įvairaus amžiaus dviratininkų. Štai, pavyzdžiui, pernai mažytį dviratuką mynė 6-metis. Buvo ir 80 metų amžių perkopusių senjorų“, – sakė Z.Šalna.

Pasak žygio dviračiais organizatoriaus, paprastai į kasmetį žygį susirenka apie 150 dviratininkų. Pirmuosiuose žygiuose daugiausia būdavo vietinių – Aleksoto gyventojų, vėliau žygeivių geografija plėtėsi: dviračius po Aleksotą ėmė minti ne tik kitų Kauno mikrorajonų gyventojai, bet ir svečiai iš aplinkinių miestų, pavyzdžiui, Prienų.

Tradicinio žygio dalyviai jau turi ir savų tradicijų. Paskutinėje žygio stotelėje organizatoriai juos vaišina koše. Tuomet taip pat padaroma bendra dviratininkų nuotrauka, saugoma ne tik asmeniniuose albumuose, bet ir Aleksoto bendruomenės interneto puslapyje.

Svarbi informacija

Norintys dalyvauti žygyje dviračiais „Pažinkime Aleksotą“ laukiami sekmadienį, 10 val., prie Aleksoto seniūnijos, Veiverių plente 132. Po valandą truksiančios dalyvių registracijos, 11 val., prasidės žygis. Organizatoriai taip pat primena, kad visi žygio dalyviai privalo turėti saugos liemenes ir dviratininkų šalmus. Taip pat reikėtų pasirūpinti geriamuoju vandeniu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius