-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 01

Per pietų pertrauką – į taros supirktuvę

Kauno gyventojų atliekų surinkimu ir rūšiavimu besirūpinančios bendrovės „Kauno švara“ darbuotojai išradingai žiūri į savo pareigas.
Kauniečio užfiksuotoje nuotraukoje matyti, kaip iš šiukšliavežės du „Kauno švaros“ darbuotojai krauna butelius į taros supirktuvės dėžes
Kauniečio užfiksuotoje nuotraukoje matyti, kaip iš šiukšliavežės du „Kauno švaros“ darbuotojai krauna butelius į taros supirktuvės dėžes / Lino G. nuotr.

„15min“ pasiekusioje nuotraukoje matyti, jog turėdami laisvą minutę jie linkę patys „perrūšiuoti“ iš konteinerių ir miesto šiukšliadėžių surinktas atliekas, o vertingus radinius, tokius kaip buteliai, nugabenti ten, kur reikia – į taros supirktuvę.

„Linksmai atrodo, kai „Kauno švaros“ šiukšlių vežimo mašina sustoja prie taros supirkimo punkto ir priduoda butelių už maždaug 200 Lt. Tai ne kriminalas, bet laukiant, kol pietus atneš, visai linksmai atrodė“, – tikino į redakciją nuotrauką, užfiksuotą šią vasarą, atsiuntęs kaunietis Linas.

Vaikino atsiųstoje nuotraukoje matyti, kaip prie šiukšliavežės du „Kauno švaros“ darbiniais rūbais apsirengę vyrai krauna butelius į dėžes. Taros supirktuvės darbuotojai tikino, kad „Kauno švaros“ darbuotojai, nešimi buteliais, pas juos užsuka dažnai.

Apie tokią užklasinę savo kolegų veiklą žino ir bendrovės „Kauno švara“ vadovai. Pasak Transporto skyriaus viršininko Sauliaus Kvedaro, tai, kad kai kurie atliekas surenkantys ir į specialias aikšteles jas išgabenantys įmonės šiukšlių vežėjai „išrūšiuoja“ butelius, vieša paslaptis.

„Žinoma, mes to neskatiname. Ypač darbo metu – to iš viso neturėtų būti. Galima po darbo surinktus butelius nuvežti, bet ne tuo metu, kai reikia dirbti. Tiksliai negaliu pasakyti, kiek darbuotojų tai daro: nepagautas – ne vagis. Taip ir su jais: kas ten žino – vienas ar keli – taip elgiasi“, – sakė „Kauno švara“ atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius