Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 09 24

Per prezidento kalbą Čikagoje iškeltas homofobija kaltinantis plakatas

Prezidento Gitano Nausėdos vizito Čikagoje, JAV, metu, jam sakant kalbą vietos bendruomenėje, iškeltas jį homofobija kaltinantis plakatas.

Kaip matyti vaizdo įraše, kuriuo pasidalijo visuomenininkas, žurnalistas Andrius Tapinas ir portalas lrytas.lt, prezidentui sakant kalbą Švč. Mergelės Marijos gimimo bažnyčioje, priešais susirinkusiuosius atsistojo mergina ir iškėlė plakatą su tekstu „Nausėda yra homofobas“.

Plakatas iš merginos buvo atimtas, o ji po kurio laiko išlydėta iš bažnyčios.

Kaip BNS informavo prezidento atstovas Ridas Jasiulionis, prezidentas trumpai sureagavo į minimą incidentą bažnyčioje, paprašęs „padėkokime žmogui, kuris išreiškė savo nuomonę“.

Vėliau jis tęsė sveikinimo kalbą Čikagos lietuvių bendruomenei.

Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius feisbuke sureagavo į per G.Nausėdos kalbą pasirodžiusį plakatą.

VIDEO: Prezidento videokomentaras po susitikimų su Čikagos lietuvių bendruomene

Jis rašė besitikintis, kad šalies vadovas atras laiko susitikti su tos pačios lyties poromis aptarti Partnerystės įstatymo būtinybę. Taip esą būtų paneigtas plakate išsakytas teiginys.

Prezidentas anksčiau yra sakęs, jog būtų prieš teisę homoseksualiems asmenims įsivaikinti.

Jis taip pat yra sakęs, kad būtų nepasirašęs Partnerystės įstatymo, koks jis buvo pateiktas Seime, dėl beveik vienodo santuokos ir partnerystės apibrėžimo. Vis dėlto G.Nausėda teigia, kad Prezidentūra dalyvavo ir dalyvaus diskusijose dėl partnerystės įteisinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius