Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 29

Per rinkimus gėjų klubą lankęs Remigijus Šimašius „Baltic Pride“ kartu nežygiuos

Kovo 3-iąją patekęs į antrąjį Vilniaus merų rinkimų turą Remigijus Šimašius įsirašė į istoriją – tapo pirmuoju ir kol kas vieninteliu Lietuvos meru, apsilankiusiu ir su rinkėjais susitikusiu naktiniame gėjų klube. Per debatus klausiamas, ar dalyvautų „Baltic Pride“ renginyje, jis užtikrintai sakė taip. Tačiau birželio 8 d. organizuojamose eitynėse jo nebus – tuo metu sostinės meras viešės Čikagoje.
Remigijus Šimašius ir Tomas Vytautas Raskevičius
Remigijus Šimašius ir Tomas Vytautas Raskevičius / Audriaus Dzimidavičiaus nuotr.

Nacionalinė LGBT teisių organizacija LGL socialiniame tinkle „Facebook“ pasidžiaugė, kad „Baltic Pride“ jau antrą kartą dalyvaus Švedijos užsienio prekybos ministrė Ann Linde. „Tikimės, kad ir Lietuvos Vyriausybės nariai prisijungs prie LGBT bendruomenės eitynių“, – viltį išsakė organizacijos atstovai ir tuoj pat sulaukė klausimo, ar dalyvaus R.Šimašius.

„Vilniaus miesto merą kvietėme, bet meras pasirinko komandiruotę į Čikagą“, – atsakė LGL.

Kitą savaitę R.Šimašius išties išvyksta į Jungtines Amerikos Valstijas, kur Čikagoje dalyvaus Pritzker forume „Big plans, Bold Solutions“. Kaip 15min informavo mero patarėjas Aleksandras Zubriakovas, į forumą Vilniaus merą pakvietė Čikagos meras Rahmas Emanuelis.

Vilniaus miesto merą kvietėme, bet meras pasirinko komandiruotę į Čikagą, – atsakė LGL.

„Tai progresyvių pasaulio merų forumas, apvaliojo stalo diskusijos ir seminarai. Forumą globoja Čikagos taryba pasauliniams reikalams ir laikraštis „Financial Times“, – teigė patarėjas, pabrėždamas, kad ši komandiruotė buvo suplanuota seniai ir meras tikrai nesirinko jos kaip alternatyvos „Baltic Pride“.

„Baltic Pride“ 2019 – tai didžiausias LGBT bendruomenės renginys, kuriame dalyvauja LGBT bei juos palaikantys asmenys iš Lietuvos, Baltijos šalių, Europos ir viso pasaulio. Šiais metais jis Vilniuje vyks jau ketvirtąjį kartą. Birželio 4–9 dienomis festivalio lankytojų laukia įvairūs LGBT tematikos renginiai: tarptautinė žmogaus teisių konferencija, teatralizuotas šou „Pasididžiavimo balsai“, paroda, koncertai ir bendruomenės iniciatyvos „Pride namuose“, „Pride parko“ gatvės vakarėlis, naktinės dūzgės „Soho“ klube bei „Kreivių“ filmų peržiūros.

Renginio kulminacija taps Gedimino prospekte birželio 8 dieną vyksiančios eitynės „Už lygybę!“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius