-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2023 02 08

Pilaitėje šalia bažnyčios ir naujosios gimnazijos atsiras naujas skveras

Sostinės Pilaitėje, prie naujai pastatytos Šv. Juozapo bažnyčios ir tik pernai duris atvėrusios Pilaitės gimnazijos, planuojama įrengti naują viešąją erdvę. Ji bus atvira visiems – skvere galės ilsėtis, susitikti ir organizuoti renginius parapijiečiai ir aplink gyvenantys pilaitiškiai, rašoma Vilniaus savivaldybės pranešime spaudai.
Preliminarus skvero vaizdas
Preliminarus skvero vaizdas / Savivaldybės nuotr.

Vilniaus miesto taryba pritarė Savivaldybės ir Šv. Juozapo parapijos ketinimų protokolui, kuriuo susitariama 25 metų laikotarpiui perduoti dalį parapijos valdomo sklypo panaudos pagrindu Vilniaus miesto savivaldybei ir jame įrengti naują viešąją erdvę.

„Nuo pat intensyvaus daugiaaukščių rajono statybų bumo pradžios Pilaitėje labai trūko žalumos. Šiuo metu planuojame įrengti ar sutvarkyti Pilaitėje net 7 viešąsias erdves. Dalis jų dar tik planuojamos, kitoms parengti projektiniai pasiūlymai ar techniniai projektai. Vienai teritorijai sutvarkyti jau išduotas statybos leidimas. Pilaitė tikrai keičiasi ir taps žalesnė“, – kalbėjo Vilniaus miesto savivaldybės Miestovaizdžio skyriaus vyriausioji patarėja Rūta Matonienė.

Savivaldybės nuotr./Preliminarus skvero vaizdas
Savivaldybės nuotr./Preliminarus skvero vaizdas

Planuojama, kad 1,4 ha ploto skveras bus tvarkomas pagal klasikinio sodo kūrimo principus. Sklype planuojamos poilsio vietos, dekoratyviniai želdiniai, bus įrengtas apšvietimas. Skvere bus išsaugota ir pratęsta čia auganti karpotųjų beržų alėja. Teritorija nebus aptverta. Ja galės naudotis mokiniai, parapijos bendruomenė, aplink 300 m atstumu gyvena 7000 pilaitiškių, kurie taip pat galės mėgautis žalia aplinka.

Kaip sako parapijos klebonas kun. Ričardas Doveika, skvere derės gamtos artumas, menas ir šventės.

Skvero sutvarkymui parapijos lėšomis buvo parengti ir su visuomene aptarti projektiniai pasiūlymai. Juos galite rasti čia https://bit.ly/3YcywsO.

Pasirašius ketinimų protokolą ir parapijai susitvarkius žemės nuosavybės klausimus, bus galima pasirašyti sutartį ir toliau tartis su visuomene dėl projekto užbaigimo.

Skvero rangos darbus organizuotų ir finansuotų Vilniaus miesto savivaldybė (inžinerinių tinklų, pėsčiųjų takų, automobilių stovėjimo aikštelių, apšvietimo įrengimo bei senosios Pilaitės medžių alėjos atsodinimo ir pratęsimo), o skvero mažosios architektūros elementų ir želdinių sodinimą planuoja užtikrinti parapija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius