-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 02

Pirmagimės sausio 1-ąją susilaukę lazdijiečiai Lina ir Milgirdas: „Šie metai – ypatingi“

Sausio 1-ąją Lazdijų ligoninėje gimė du naujagimiai. Abiem jiems Lietuvos bankas įteiks simbolines 1-o proginio euro dovanas. Visi Lietuvos gimdymo skyriai informaciją apie sausio 1-ąją gimusius Lietuvos piliečius perdavė Lietuvos bankui.
Lazdijiečiams Jonuškoms sausio 1-ąją gimė pirmagimė dukra
Lazdijiečiams Jonuškoms sausio 1-ąją gimė pirmagimė dukra / Vilmos Danauskienės nuotr.

Sausio 1-ąją pirmagimės susilaukę lazdijiečiai Lina ir Milgirdas Jonuškos neslepia: gyvename ypatingais metais.

„Ir euras, ir dukra, ir tiek sveikinimų, dėmesio – visomis prasmėmis, tai yra mūsų šeimai labai ypatingi metai“ – sakė M. Jonuška.

Sausio 2-osios vakarą Lazdijų ligoninės Akušerijos ir ginekologijos skyriaus palatoje aplankyta jauna šeima neslepia – dukros gimimas tokią dieną yra ypatingas ir labai lauktas.

Ir euras, ir dukra, ir tiek sveikinimų, dėmesio – visomis prasmėmis, tai yra mūsų šeimai labai ypatingi metai.

34-erių Lina ir 30-ies Milgirdas sako, kad medikai jų pirmagimės gimimą prognozavo sausio 8-ąją.

Tačiau į Lazdijų ligoninės Akušerijos ir ginekologijos skyrių jauna pora atvyko besibaigiant 2014-iems metams, gruodžio 31-ąją, 23 valandą 30 minučių.

„Tokios atmosferos, kaip Lazdijų ligoninėje, vargu ar kur sutiksite – čia kaip namie. Gimdyvės būna vienvietėse palatose, kuriose yra naujagimių lovytės, lova sutuoktiniui, atskiras sanitarinis mazgas. Aš nežinau, kaip gimdo Vilniaus ar Klaipėdos moterys, bet Lazdijuose aš jaučiau tokį dėmesį man ir mano kūdikiui, mums visiems, kad kažin ar taip aptarnaujamos privačių klinikų pacientės“, – gražių žodžių Lazdijų ligoninės Akušerijos ir ginekologijos skyriaus personalui negailėjo Lina Jonuškienė.

Šeima planuoja ateitį Lietuvoje

Ponia Lina – pedagogė, jos vyras Milgirdas – uždarbiauja užsienyje. Jauna šeima

Vilmos Danauskienės nuotr./Akušerė Inga Pledienė, gydytoja ginekologė Vilma Burbulė, akušerė Silva Spitrienė
Vilmos Danauskienės nuotr./Akušerė Inga Pledienė, gydytoja ginekologė Vilma Burbulė, akušerė Silva Spitrienė

neslepia – gyvenimą įsivaizduoja Lietuvoje, tam įsigijo būstą ir planuoja verslą čia.

Sausio 1-ąją gimusi poros pirmagimė dar neturi vardo. Jauni tėvai neslepia, kad turi keletą variantų, tačiau koks bus tikras – paaiškės kitą savaitę.

„Tai, kad gimdyme dalyvavo vyras, man buvo labai svarbu. Viena būčiau sunkiai iškentusi gimdymą“, – sako Lina Jonuškienė.

„Na, tai – ne vyrų pečiams. Aš to negalėčiau“, – sako nuo pat pirmųjų gimdymo akimirkų su  žmona buvęs Milgirdas Jonuška.

Ponia Lina neslepia, kad gimdė natūraliai. Vyras taip pat dalyvavo gimdyme. Dukra gimė sveika, išnešiota, svėrė 3390 gramų ir buvo 53 centimetrų ūgio.

„Šeimos gydytojai tikino, kad dėl mano amžiaus, ir kad pirmagimė, turėsiu gimdyti Kauno klinikose. Bet Lazdijuose toks profesionalų kolektyvas! Nei akimirkai nedvejojau, kad gimdysiu čia“, – sako L.Jonuškienė.

Lazdijų ligoninės Akušerijos ir ginekologijos skyriaus vedėja, gydytoja ginekologė Vilma Burbulė sako, kad sąlygos jos vadovaujamame skyriuje prilygsta privačių klinikų medicinos aptarnavimui.

„Dirbu neseniai, bet jau suspėjau įvertinti mano personalo atsidavimą savo darbui. Per metus sulaukiame vidutiniškai apie 200 gimdymų, esame vienintelis stacionarus gimdymo punktas Lazdijų, Druskininkų, Kalvarijos savivaldybėse, sulaukiame gimdyvių iš Varėnos, Marijampolės, Alytaus, net – Vilniaus, Lenkijos Seinų ir Punsko“, – sakė gydytoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius