Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 06 /18:23

Pirmąją balsavimo dieną – skundas policijai dėl galimo rinkėjų papirkinėjimo: už balsą esą siūlė pinigų, alkoholio

Su 15min susisiekė kaišiadoriškis papasakojęs, kad pirmąją išankstinio balsavimo Seimo rinkimuose dieną po miestelį, esantį Kaišiadorių–Elektrėnų vienmandatėje rinkimų apygardoje, važinėjo automobilis, kurio vairuotojas mainais už pinigus ar alkoholį esą siūlė balsuoti už socialdemokratą Algimantą Radvilą. Politikas aiškina, kad tai – bandymas jį apšmeižti. Policija aiškinasi aplinkybes.
Prasideda išankstinis balsavimas Seimo rinkimuose
Prasideda išankstinis balsavimas Seimo rinkimuose / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vyras, kurio vardas ir pavardė redakcijai žinomi, pasakojo sulaukęs informacijos, kad Guronių kaime (Kaišiadorių r.) automobiliu važinėja žmogus, renkantis asmenis ir vežantis juos balsuoti į savivaldybės patalpose įrengtą balsavimo punktą.

Už balsą rinkėjams esą žadėtas tam tikras atlygis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kaišiadorių rajono savivaldybė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kaišiadorių rajono savivaldybė

Šią istoriją su 15min bendravęs vyras išgirdo iš minėtame kaime gyvenančios moters.

„Ta moteris nori išlikti anonime. O ji papasakojo tai, kad važinėja po Guronių kaimą toks žmogus, tai yra A.Radvilos darbuotojas, agituodamas rinkėjus balsuoti už A.Radvilą. Už balsus žadėjo atlygį pinigais, alkoholiniais gėrimais – alumi. Ir balsuojantiems už A.Radvilą, jeigu kas klaustų balsavimo patalpose ar panašiai, kad jie ten nelabai blaivūs ateina ar kažkas tokio, nurodė atsakyti, jog balsuoja savo noru“, – pasakojo kaišiadorietis.

Anot jo, minėtas esą A.Radvilos darbuotojas važinėjo tamsiu BMW automobiliu.

Guronių kaime gyvenanti minėta moteris susisiekė su policija ir pareigūnams perdavė turėtą informaciją.

Su 15min bendravęs vyras informaciją apie tai pateikė Kaišiadorių rajono savivaldybės administracijos direktoriui. Jis, pašnekovo žiniomis, taip pat kreipėsi į policiją.

Tikslina aplinkybes

Kauno apskrities Vyriausiasis policijos komisariatas (VPK) patvirtino, kad vakar, spalio 5 dieną 15.01 val. gautas pranešimas, kad Kaišiadorių r., Žaslių sen., Elektrėnų vienmandatėje apygardoje, asmuo, važinėjantis automobiliu, ragina balsuoti už konkretų asmenį, žadėdamas atsilyginti pinigais, alkoholiu.

Įvykio aplinkybės tikslinamos.

Klaipėdos VPK nuotr./Policija
Klaipėdos VPK nuotr./Policija

Policijos departamento Komunikacijos skyrius informavo, kad nuo spalio 5 dienos 7 val. iki spalio 6 dienos 7 val. Lietuvos policija gavo 4 pranešimus susijusius su rinkimais. Konkrečiai pranešimai susiję su plakatų niokojimu ir agitacija.

Viską neigia

Socialdemokratų partijos kandidatas Kaišiadorių–Elektrėnų vienmandatėje rinkimų apygardoje A.Radvila aiškino, kad Žaslių krašte, kuriame yra Guronių kaimas, tam tikri asmenys bandė jį jau „užšmeižti su gyvatvorėmis įvairiausiomis“.

Algimantas Radvila
Algimantas Radvila

„Ir dabar vėl, vėl... (...) Tikrai dar noriu teigti: nei aš prašiau, nei prašysiu – jau turėjau pamokų, jeigu taip galima vadinti, papirkimo, kur buvau apkaltintas, paskui Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) buvau išteisintas kandidatuojant į merus. Tai tikrai apgailestauju, bet neprašiau ir kartoju – neprašysiu. (...) Čia, įsivaizduokite, jeigu tą ir daro kartais, čia yra elementaraus vieno balso, bet, aš manau, čia daugiau susidorojimo reikalas...“, – komentavo kandidatas į Seimą.

A.Radvila tikisi, kad viską ištirs policija.

„Ir tikrai čia yra, manau, politinė kova lygioje vietoje finiše. Tai čia mano nuomonė“, – sakė jis.

Ir tikrai čia yra, manau, politinė kova lygioje vietoje finiše. Tai čia mano nuomonė.

Paklaustas apie pasakojimus, neva rinkėjus bandė papirkti jo darbuotojas, važinėjęs su BMW automobiliu, A.Radvila aiškino, kad visi jo darbuotojai dirba.

„Dirbantys asmenys visi dirba. O čia buvo dieną, ryte anksti? Ką teigia policija? Bet, aš manau, tuoj žinosiu aš pats, vis tiek policija klaus manęs: ar dirba, ar nedirba toks asmuo. Bet aš nemanau. Aš galiu tik pasakyti tai, kad mano dirbantys asmenys tikrai, kiek aš žinau, tikrai buvo darbe ir yra darbe“, – sakė jis.

VRK panaikino sprendimą

Pernai tiesioginių merų rinkimų kampanijos metu Kaišiadorių rajono rinkimų apygardos komisija konstatavo, kad socialdemokratų kandidatas į merus Algimantas Radvila papirkinėjo rinkėjus.

Pats politikas su tokiu vertinimu nesutiko ir tikino, kad prieš jį susimokė oponentai.

Jis apskundė tokį sprendimą VRK. Ji panaikino Kaišiadorių rajono savivaldybės rinkimų komisijos sprendimą dėl A.Radvilos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius