Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 18

Pirmininkaujanti Lietuva atstovaus Europos Sąjungai G20 susitikime Maskvoje

Pasaulio ekonomikos augimo tendencijos, ilgalaikis investicijų finansavimas, kova su mokesčių vengimu ir sukčiavimu – šiuos klausimus liepos 19–20 dienomis Maskvoje aptars Didžiojo dvidešimtuko (G20) šalių finansų ministrai ir centrinių bankų valdytojai.
G20 susitikimas Maskvoje
G20 susitikimas Maskvoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmininkaujanti Lietuva, kuriai atstovaus finansų ministras Rimantas Šadžius, kartu su Europos Komisija ir Europos Centriniu Banku atstovaus Europos Sąjungos interesams. ES pozicijos gairės, skirtos Maskvoje vyksiančiam G20 finansų ministrų ir bankų valdytojų susitikimui, buvo patvirtintos liepos 9 d. vykusiame ECOFIN posėdyje, kuriam pirmininkavo Lietuvos finansų ministras. 

„G20 susitikimas – labai svarbus renginys, kuriame ekonomiškai galingiausios pasaulio valstybės aptaria globalias ekonomikos problemas ir ieško bendrų jų sprendimo būdų. Šiame susitikime ketiname kalbėti apie klausimus, kurie aktualūs ne tik Europos Sąjungai. Tarp prioritetinių diskusijos objektų – priemonės, kurios leistų užtikrinti ilgalaikį ir tvarų ekonomikos augimą bei efektyviau kovoti su mokesčių vengimu ir sukčiavimu“, – sakė Lietuvos finansų ministras R. Šadžius.

Diskutuodami apie ilgalaikes investicijų finansavimo galimybes bei prioritetus, G20 finansų ministrai ir centrinių bankų valdytojai svarstys kaip gerinti viešojo sektoriaus investicijų efektyvumą ir paskatinti prie šio finansavimo aktyviau prisidėti privatų sektorių. Kovos su mokesčių vengimu ir sukčiavimu srityje numatoma aptarti kuriamą vieningą automatinio apsikeitimo informacija mokesčių srityje sistemą. 

Maskvoje R. Šadžius taip pat dalyvaus bendrame G20 šalių finansų ir darbo ministrų susitikime, kuriame daugiausia dėmesio bus skiriama pasaulio ekonomikos ir socialinės politikos aktualijoms, ypač darbo vietų kūrimui. 

G20 sudaro 19 valstybių ir Europos Sąjunga. Šios valstybės sukuria 85 proc. pasaulio BVP, apima 80 proc. pasaulio prekybos ir 2/3 pasaulio gyventojų. Valstybės, priklausančios G20: Prancūzija, JAV, Didžioji Britanija, Kinija, Vokietija, Rusija, Kanada, Italija, Pietų Afrikos Respublika, Saudo Arabija, Argentina, Brazilija, Pietų Korėja, Turkija, Meksika, Indija, Indonezija, Japonija, Australija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius