-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 05

Po 15min.lt rašinio premjeras A.Butkevičius kreipėsi į prokurorus dėl „EXPO 2015“ viešųjų pirkimų

Po 15min.lt publikacijos premjeras Algirdas Butkevičius kreipiasi į Generalinę prokuratūrą, siekdamas išsiaiškinti, ar buvusio Viešųjų pirkimų tarnybos vadovo teiginiai "viename iš portalų" apie neskaidrų pasirengimą parodai „EXPO 2015“ turi pagrindo, ir nustatyti, ar iš tiesų viešuosiuose pirkimuose įžvelgiama korupcinės veiklos požymių.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Premjeras

Kaip ketvirtadienį pranešė ne "vienas iš portalų", kaip skelbia premjero atstovai, o portalas 15min.lt, Žemės ūkio ir Aplinkos ministerijų organizuojamas pasiruošimas Lietuvos pristatymui tarptautinėje parodoje „Expo 2015“ už galvų verčia griebtis ne tik verslininkus, bet ir viešųjų pirkimų specialistus.

Įtarimai krenta ir premjero Algirdo Butkevičiaus aplinkai. Lietuvos paviljoną statyboms buvo pasirinkta buvusios aplinkos viceministrės ir dabartinės premjero patarėjos Jūratės Juozaitienės vyro Virginijaus Juozaičio įmonė.

Paskelbti buvusio Viešųjų pirkimų tarnybos vadovo Žydrūno Plytniko teiginiai apie galimą korupcinę veiklą viename iš portalų, ruošiantis Milane vyksiančiai parodai „EXPO 2015“, privalo būti patikrinti.

„Paskelbti buvusio Viešųjų pirkimų tarnybos vadovo Žydrūno Plytniko teiginiai apie galimą korupcinę veiklą viename iš portalų, ruošiantis Milane vyksiančiai parodai „EXPO 2015“, privalo būti patikrinti. Teisininkai jau parengė kreipimąsi į Generalinę prokuratūrą, kurios prašome ištirti, ar rengiantis parodai ir vykdant viešuosius pirkimus įžvelgiama korupcijos požymių“ , – pranešime cituojamas A. Butkevičius.

Premjeras pabrėžia, kad „reikia ne mėtytis įtarimais, bet kreiptis į atitinkamas institucijas ir tikrinti teisinėmis priemonėmis“. 

Metė įtarimus

Buvęs Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) vadovas Žydrūnas Plytnikas 15min.lt teigė, kad „Expo 2015“ pirkimams skirti 4 mln. eurų leidžiami neskaitant įstatymų arba pasinaudojant specialiai paliktomis landomis. 

Lietuvos paviljoną statyboms buvo pasirinkta buvusios aplinkos viceministrės ir dabartinės premjero patarėjos J.Juozaitienės vyro V.Juozaičio įmonė. Iš anksto buvo aiškus ir Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) rengto konkurso maitinimo įstaigoms nugalėtojas.

Ministerijų atstovai tokius savo sprendimus aiškina noru Lietuvą pristatyti kuo geriau. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius