Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 03

Po 15min publikacijos apie ugniagesių vadovo Kęstučio Lukošiaus namo pirkimą VRM kreipsis į VTEK

15min pasirodžius informacijai apie Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) vadovo Kęstučio Lukošiaus galimai supainiotus viešuosius ir privačiuosius interesus, vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas kreipsis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK).
Kęstutis Lukošius
Kęstutis Lukošius / PAGD nuotr.

Ketvirtadienį išplatintame pranešime spaudai rašoma: „Pasirodžius tokiai informacijai ji privalo būti kompetentingai ištirta – turi būti atsakyta į visus klausimus ir kylančias abejones. Tuo tikslu kreipsiuosi į VTEK. Tikiuosi, kad esamas PAGD vadovas nekartos savo pirmtako klaidų“.

Vidaus reikalų ministras taip pat akcentuoja, kad skaidrumas vidaus reikalų sistemoje yra svarbiausia – pareigūnams ir tarnybų vadovams yra taikomi aukščiausi skaidrumo ir reputacijos reikalavimai.

15min pranešė, kad abejonių sukėlė K.Lukošiaus namo pirkimo istorija. Vos paskirtas į ugniagesių vadus, jis skubėjo pirkti namą, kurį jam pastatė jo buvęs darbdavys. Darbdavys ne bet koks – tai įmonė, tiesiogiai suinteresuota priešgaisrinės saugos politika ir siūliusi už pinigus parūpinti verslo subjektams reikalingus sprendimus PAGD. Šiuo lobizmu rūpinosi pats K.Lukošius.

Visą publikaciją skaitykite čia.

PAGD situaciją žada pakomentuoti penktadienį – pasak pranešimo, bus pateikta išsami informaciją siekiant, jog „nebūtų klaidinama visuomenė“.

„Vadovas nori surinkti visą medžiagą, kad ji būtų pagrįsta, paremta faktais, nebūtų tiesiog postringavimas. Visą medžiagą pateiksime parengtą“, – BNS nurodė ugniagesių atstovė Vida Šmigelskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius