Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 05

Po mėnesio tylos – dar vienas D.Kedžio artimųjų rengiamas mitingas

Nors Kauno miesto policija dar nebaigė tyrimų, pradėtų po vasario mėnesio pradžioje prie Kauno apygardos prokuratūros vykusios protesto akcijos, Drąsiaus Kedžio artimieji šeštadienį ketina surengti dar vieną mitingą.
Po praėjusių metų spalio pradžioje kilusio pedofilijos skandalo kiek aprimusią visuomenę vėl įaudrino žinios, jog verslininkui A.Ūsui buvo panaikinti įtarimai D.Kedžio dukters seksualiniu prievartavimu.
Po praėjusių metų spalio pradžioje kilusio pedofilijos skandalo kiek aprimusią visuomenę vėl įaudrino žinios, jog verslininkui A.Ūsui buvo panaikinti įtarimai D.Kedžio dukters seksualiniu prievartavimu. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vasario 1–osios vakarą prie Kauno apygardos prokuratūros pastato įvykęs nesankcionuotas mitingas tąkart užkliuvo laikinosios sostinės tvarkos sergėtojams, kurie jau kitą dieną pradėjo tyrimus dėl susirinkimų tvarkos bei miesto švaros taisyklių pažeidimų. Be to, pro teisėsaugininkų akis nepraslydo ir minėto mitingo metu kelių vaikų viešai atlikta išdarkyto šalies himno parodija.

Tikisi sulaukti bent pusės tūkstančio dalyvių

Tačiau panašu, jog ne itin malonūs reikalai su policija neatšaldė dvejomis žmogžudystėmis įtariamo D.Kedžio artimųjų ryžto. Šie, vadovaudamiesi policijos patarimais, šįkart kreipėsi į miesto savivaldybę, kuri be didesnių trukdžių išdavė leidimą oficialiam mitingui.

Tiesa, iš pradžių mitingą nurodę rengti prie Kauno muzikinio teatro, vėliau valdininkai apsigalvojo ir šiam renginiui paskyrė Vienybės aikštę. D.Kedžio krikštamotės Audronės Skučienės teigimu, į mitingą, vyksiantį šeštadienį, 13 val., turėtų susirinkti ne mažiau 500 žmonių.

„Bus daug pasisakančių. Bus ir politikų, ir visuomenės atstovų, ir intelektualų, ir aktorių. Žodžiu, susirinks įvairi publika, neabejinga kovai su pedofilų klanu ir prokuratūra“, – preliminarią mitingo programą nupasakojo A.Skučienė.

Vėl reikalaus prokurorų galvų

Viešai išplatintame pranešime teigiama, jog mitinge bus reikalaujama generalinio prokuroro pavaduotojų Gintero Jasaičioir Vytauo Barkausko, Kauno apygardos vyriausiojo prokuroro Kęstučio Betingio, Vilniaus apygardos prokuratūros vadovo Ramučio Jancevičiaus bei Vaiko teisių apsaugos kontrolierės Rimantės Šalaševčiūtės atstatydinimo.

„Prokurorus kaltiname aplaidumu“, – paklausta, kuo mitingo organizatoriams užkliuvo minimi teisėsaugininkai, trumpai atsakė A.Skučienė.

Moteris, iki šiol besigynusi protesto akcijų organizatorės vardo, šįkart atvirai prisipažino esanti oficiali mitingo organizatorė.

„Mes savivaldybėje pasirašėme, kad esame atsakingi už viešąją tvarką ir už tai, kad nebūtų provokatorių. Bus daug artimų žmonių. Manau, kad 30 jaunų vyrų susitvarkytų. Be to, ir policija bus“, – kalbėjo A.Skučienė.

Tyrimas nepasistūmėjo

Kauno Centro policijos nuovados viršininkas Raimondas Zinkevičius prisipažino, jog dėl kelių administracinių pažeidimų prieš mėnesį pradėti tyrimai į priekį pernelyg nepasistūmėjo.

„Buvo priimti nutarimai pratęsti tyrimus pusei metų. Dar rinksime duomenis papildomai“, – paaiškino komisaras.

R.Zinkevičius atskleidė, jog atskiras tyrimas dėl galimo šalies himno išniekinimo pradėtas nebuvo. Pasak Centro policijos nuovados viršininko, šeštadienį Vienybės aikštėje vyksiančiame mitinge panašių incidentų nutikti neturėtų.

„Manau, kad jie (mitingo organizatoriai, – aut.past.) tikrai suprato ir paskutinių pokalbių metu, kai buvo iškviesti į apklausas, kiekvienam buvo išaiškinta visa tvarka. Atrodo, kad žmonės suprato, tad manau, kad problemų nebus“, – patikino R.Zinkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius