-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 28

Po „naujųjų konservatorių“ vėliava slėpėsi žinomi marginalai

Lapkričio pabaigoje buvo paviešinta informacija apie naujai kuriamą Lietuvos konservatorių partiją. Kas ją kuria, pranešimą apie tai paviešinusi Giedrė Astrauskaitė tuomet atskleisti atsisakė, tačiau artėjant rinkimams iniciatoriai ėmė lįsti į paviršių. Nors Registrų centre tokios partijos nėra, ji jau turi ne tik logotipą, bet ir pirmininką.
Stanislovas Tomas
Stanislovas Tomas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Neseniai pranešta, kad Lietuvos konservatorių partija išrinko savo pirmininku Stanislovą Tomą, kuris iškilmingai prisiekė vykdyti partijos programą.

Tame pačiame pranešime teigiama, jog partijos pirmininkas apibūdino Lietuvos konservatorių ideologiją kaip visuomenišką konservatizmą, kuris didelį dėmesį skiria žmogaus teisėms ir kritinių teisių studijoms.

Derėtų paminėti, kad Registrų centre juridinis asmuo Lietuvos konservatorių partija nėra registruotas. Legaliai partijai sukurti Lietuvoje reikia 2000 steigėjų, turi įvykti steigiamasis suvažiavimas, tuomet partija turi registruotis Teisingumo ministerijoje.

Nors partijos oficialiai nėra, tačiau ji jau turi logotipą, tai, anot pranešimo, – jūrinis erelis, smaugiantis klastingą gyvatę.

Prie S.Tomo prisijungė Z.Vaišvila

Seime nelabai populiarias spaudos konferencijas įvairiomis temomis periodiškai rengiantis Nepriklausomybės akto signataras Zigmas Vaišvila penktadienį paskelbė esantis šios realiai neegzistuojančios partijos nariu.

Garliavos istorijoje pagarsėjęs, vėliau Seimo nariu buvęs Audrius Nakas toje pat spaudos konferencijoje sakė, kad Lietuvai labai reikalingas konservatyvus judėjimas. Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus jis vadino liberalia jėga.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Zigmas Vaišvila
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Zigmas Vaišvila

S.Tomas paskelbė, kad ketina dalyvauti Europos Parlamento (EP) rinkimuose.

Iš anksčiau svetainėje ekspertai.eu skelbtos informacijos matyti, kad šiuose rinkimuose jis dalyvaus su visuomeniniu rinkimų komitetu, kurio Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) neleido pavadinti „Lietuvos konservatorių“ pavadinimu, nes žmonės gali suprasti balsuojantys už TS-LKD, tad dabar sąrašas vadinasi „Profesoriaus Stanislovo Tomo sąrašas“.

VRK svetainėje skelbiamame sąraše – 24 pavardės.

Po S.Tomo antruoju numeriu sąraše rikiuojasi Giedrė Astrauskaitė, kuri pernai ir paskelbė apie ketinimą įkurti Lietuvos konservatorių partiją.

Komiteto narių sąraše yra „Laisvo laikraščio“ vadovas ir straipsnių autorius Aurimas Drižius, į prezidento postą šiemet kandidatuoti registravęsis Kazimieras Juraitis.

Žurnalistu, publicistinių laidų ir filmų kūrėju prisistatantis K.Juraitis praėjusiuose Seimo rinkimuose kandidatavo Lietuvos liaudies partijos sąraše.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Kazimieras Juraitis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Kazimieras Juraitis

Sąraše taip pat yra Stanislavas Ladinskij, anksčiau kandidatavęs į Seimą su „Fronto“ partija, su „Lietuvos liaudies partija“ į parlamentą taikęs Eugenijus Paliokas.

Programoje – kariuomenės mažinimas, pensijų kėlimas

Visuomeninio rinkimų komiteto programoje teigiama, kad komitetas pasieks, jog ES kontroliuotų žmogaus teisių situaciją Lietuvoje: negailestingai baus Seimą, prezidentą, Vyriausybę, teisėjus, valstybės tarnautojus, kurie veikia prieš visuomenės interesą ir nevykdo tarptautinių įsipareigojimų.

Taip pat žadama pasiekti, kad būtų uždraustos visos politinės partijos, kurios propaguoja žmogaus teisių pažeidimus, įvardijamas siekis didinti pensijas, sumažinti Lietuvos kariuomenę iki simbolinės nacionalinės kariuomenės dydžio, o krašto apsaugą patikėti vieningai ES kariuomenei.

„Kandidatai pasirašo krauju. AMEN“, – taip baigiama visuomeninio komiteto programa.

Beje, apie kraują čia nepajuokauta – ekspertai.eu skelbia to įrodymą – nuotrauką, kurioje iš tiesų matosi ranka rašytos pavardės, o prie jų – kraujo lašai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius