-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 17 /2018 11 19

Naujos konservatorių partijos įkūrėjai nerodo savo veidų

Šią savaitę portalams buvo išplatinta informacija apie naujai kuriamą politinę jėgą – Lietuvos konservatorių partiją (LKP). Tačiau organizacijos kūrėjai kol kas po penkiais užraktais slepia, kas jie tokie.
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos XXII neeilinis suvažiavimas
Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai gali sulaukti konkurentų. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ketvirtadienį išplatintame pranešime teigiama, kad Lietuvai reikia konservatorių partijos.

„Daugelis žmonių išgirdę tokį teiginį pasakytų – jūs ką, išprotėjote? Ačiū, gal užteks, jau vienus tokius „konservatorius“ turime, žalos pridaryta tiek, kad dar ilgai reikės srėbti jų privirtą jovalą, kol išsiliuobsime“, – rašo naujos organizacijos įkūrėjai ir čia pat pastebi, kad Lietuvoje neegzistuoja jokia konservatorių partija.

Anot pranešimo, per tris dešimtmečius Lietuvoje neatsirado tikros dešinės konservatorių partijos, stiprios jėgos, kuri rūpintųsi nacionaline gerove ir gintų šalies interesus pagal klasikinę konservatizmo ideologiją.

„Todėl pats laikas, jau atšventus tūkstantmetį ir baigiant švęsti šimtmetį bei Lietuvai artėjant prie nepriklausomybės atkūrimo trisdešimtmečio iškilmių, pagaliau sukurti tokią partiją“, – teigiama tekste. Toliau jame vardijama, kas mūsų šalyje yra blogai.

„Tad kreipiamės į tuos, kas pritariate tokiam siekiui – partinius ir nepartinius, visuomeninių organizacijų narius ir pavienius asmenis, kurie valstybėje nori ne fasadinių permainų: sukurkime tikrą dešiniąją partiją, kurios Lietuvai gyvybiškai reikia. Netrukus bus paskelbtos svarbiausios gairės ir politiniai tikslai, kuriuos pirminiame etape sieks įgyvendinti kuriama ir ilgai visuomenės laukta Lietuvos konservatorių partija“, – teigia politinės jėgos iniciatoriai.

„Žinomas mongolų lyderis Čingischanas yra sakęs: melagis baudžiamas mirtimi, o bailys taip pat baudžiamas mirtimi. Mums, lietuviams, reikėtų įsiklausyti į šiuos žodžius“, – dar prideda jie.

Šį pranešimą partijos iniciatyvinės grupės vardu pasirašė organizacijos vykdomąja sekretore prisistačiusi Giedrė Astrauskaitė.

Ji ragino besiruošiant steigiamajam partijos suvažiavimui savo siūlymus, kritiką ir apie ketinimą prisijungti prie partijos kūrimo siųsti elektroniniu paštu. Joks telefono numeris pranešime nurodytas nebuvo.

Atsakys tik į suderintus klausimus

15min susisiekė su G.Astrauskaite ir paprašė plačiau papasakoti apie kuriamą organizaciją, tačiau ji pageidavo bendrauti tik raštu.

„Šiuo metu vyksta derybos su viešinimo įmonėmis. Kai bus pasirašyta sutartis su viena iš jų, bus galimybė steigiamos partijos atstovams atsakyti į visus klausimus ne tik raštu, bet ir žodžiu į iš anksto suderintus klausimus“, – atrašė ji.

15min paprašė G.Astrauskaitės bent raštu papasakoti apie save, komandą, būsimos partijos planus, steigėjų skaičių.

„Partijos kūrėja nesu, tačiau vėliau svarstysiu galimybę tapti šios partijos nare, nes man artimos deklaruojamos vertybės. Veikiu sutarties pagrindais, padėdama iniciatyvinei grupei“, – atsakė ji.

Planuojamos kurti organizacijos atstovė teigė, jog tikimasi, kad partijoje atsiras žinomų visuomenei veidų.

„Nesu įgaliota pateikti skaičius, apie tai bus pranešta kitame pareiškime, kai bus sudaryta partijos sutartis su viešinimo kontora. Apie Tėvynės sąjungą pozicija jau buvo išsakyta pranešime spaudai – ši partija neturi nieko bendra su konservatizmu: nei savo pavadinimu, nei veikla, nei lyderių pareiškimais, nei vykdoma liberalia politika“, – teigė ji.

G.Astrauskaitė pridūrė, kad apie ateities planus, kokiuose rinkimuose ketinama dalyvauti, bus pranešta artimiausiu metu.

15min perklausta, kodėl nenori pasakoti apie save, G.Astrauskaitė atrašė, kad jeigu taps partine, būtinai papasakos.

„Šiuo metu tiesiog dirbu man pavestą darbą“, – rašė ji.

Į klausimą, koks tas darbas ir kas jį pavedė daryti, G.Astrauskaitė atrašė: „Tai yra darbas, kokį dabar darau – komunikuoti, parengti atsakymus, dokumentus, referuoti ir pan. Kaip jau buvau minėjusi, tai atlieku iniciatyvinės grupės pavedimu.“

Pagal teisės aktus, įsteigti partiją gali ne mažiau kaip du tūkstančiai steigėjų.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis 15min penktadienį sakė neturintis ką komentuoti.

Prieš kurį laiką 15min skelbė apie bandymus įkurti liberalus suvienyti turėjusią partiją, jos įkūrėjai taip pat nieko apie save pasakoti nenorėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius