Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po patikrinimo „Obelėlėje“ – kreipimasis į policiją, direktorė atleidžiama

Tokios situacijos, kaip užfiksuota Klaipėdos lopšelyje-darželyje „Obelėlė“, nebus toleruojamos – pabrėžia Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus. Kaip ir žadėta, dėl Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos patikrinimo metu nustatytų pažeidimų kreiptasi į policiją. Taip pat dėl netinkamo darbo organizavimo iš pareigų atšaukiama „Obelėlės“ direktorė Asta Vainiutė, – praneša Klaipėdos savivaldybė.

Kaip pranešama, savivaldybė atliks patikrinimą ir dėl vidaus tvarkos įstaigoje, taip pat bus aiškinamasi, ar tinkamai funkcijas atliko Visuomenės sveikatos biuras, ši įstaiga turi prižiūrėti, ar vaikų maitinimo organizavimas atitinka teisės aktų reikalavimus sveikatos biurui priskirtoje srityje. Savivaldybės Švietimo skyriui pavesta sustiprinti švietimo įstaigų, o Sveikatos apsaugos skyriui – Visuomenės sveikatos biuro veiklos kontrolę.

Klaipėdos vaikų darželio „Obelėlė“ nuotr./Klaipėdos vaikų darželis-lopšelis „Obelėlė“
Klaipėdos vaikų darželio „Obelėlė“ nuotr./Klaipėdos vaikų darželis-lopšelis „Obelėlė“

„Švietimo įstaigose privaloma užtikrinti kokybišką maitinimą, o tokie atvejai, kai kyla rimtų įtarimų, kad maistas ne tik ruošiamas nesilaikant reikalavimų, bet ir galimai pasisavinamas, yra netoleruotini. Iš visų darbuotojų, kurie susiję su šia situacija, turi būti pareikalauta atsakomybės, o su įstaigos vadove, nesukontroliavusia situacijos, atsisveikiname. Ši situacija turi būti rimtas signalas ir kitoms įstaigoms, iš šiuo metu turimos informacijos labai norisi tikėti, kad tai, kas aptikta „Obelėlėje“, yra išimtis, o ne plačiai paplitusi praktika“, – sako Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Balandžio 3 d. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba viešai pranešė, kad po atlikto planinio patikrinimo lopšelyje – darželyje „Obelėlė“, darželio valgykloje nustatyti higienos, kryžminės taršos, atsekamumo bei ženklinimo pažeidimai.

Klaipėdos lopšelio-darželio „Obelėlė“ nuotr./Asta Vainiutė
Klaipėdos lopšelio-darželio „Obelėlė“ nuotr./Asta Vainiutė

Vaikams buvo tiekiamos per mažos porcijos. Inspektoriai aptiko ir apie 34 kg įvairių maisto produktų, tarp jų ir trumpo galiojimo, laikomų ne maistui laikyti skirtose vietose: sukrautus į maišelius ant grindų, sandėlyje esančiose dėžėse tarp įvairių maišelių ir šluosčių. Maistui skirta mėsa aptikta šalutinių gyvūninių atliekų šaldiklyje. Šių aplinkybių visuma inspektoriams leido daryti prielaidą, kad galimai maistą darbuotojai buvo susiruošę išsinešimui, savoms reikmėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius