Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 15 /2022 11 16

Po Rusijos atakų prieš Lenkiją – Lietuvos vadovų reakcijos: pasisakė G.Nausėda, I.Šimonytė, V.Čmilytė-Nielsen

Po žinios, kad Rusijos paleistos raketos antradienį sprogo Lenkijoje ir pražudė du žmones, Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda paskelbė solidarumą su Lenkija ir pabrėžė, kad turi būti ginamas kiekvienas NATO centimetras. Solidarumą su Lenkija pareiškė ir premjerė Ingrida Šimonytė, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas.
Prezidentų susitikimas Marijampolėje
Andrzejus Duda ir Gitanas Nausėda / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Šį vakarą iš Lenkijos gauta susirūpinimą keliančių naujienų apie mažiausiai du sprogimus. Palaikomas glaudus ryšys su mūsų draugais lenkais. Lietuva tvirtai solidarizuojasi su Lenkija. Kiekvienas NATO teritorijos centimetras turi būti ginamas!“ – tviteryje parašė G.Nausėda.

Vėliau feisbuke G.Nausėda pridūrė: „Šį vakarą mus pasiekė nerimą keliančios žinios iš Lenkijos – sprogimų netoli Ukrainos sienos metu žuvo du Lenkijos civiliai gyventojai. Sprogimų priežastis kol kas nežinoma, tačiau tuo pat metu Rusijos raketos atakavo Ukrainą.

Šią įtampos valandą palaikome tiesioginį kontaktą su kolegomis Lenkijoje. Lietuva visiškai palaiko savo ginklo brolius ir sąjungininkus. Mūsų saugumas yra bendras reikalas ir kiekvienas NATO teritorijos centimetras bus apgintas. Teroristinis režimas bus sustabdytas vieninga sąjungininkų jėga.“

Premjerė Ingrida Šimonytė taip pat išreiškė nerimą ir solidarumą su Lenkija.

„Atidžiai seku labai nerimą keliančias naujienas iš Lenkijos. Konsultuosimės su Lenkija ir visais sąjungininkais. Lietuva reiškia visišką solidarumą Lenkijai ir reiškia nuoširdžią užuojautą žuvusiųjų šeimoms“, – tviteryje paskelbė Lietuvos premjerė Ingrida Šimonytė.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen „Twitter“ pareiškė užuojautą aukų šeimoms.

„Rusijos raketų teroras Ukrainoje, o dabar labai tikėtina, kad ir Lenkijoje.
(Laukiama daugiau informacijos iš Lenkijos pareigūnų). Kiekvienas NATO teritorijos centimetras turi būti ginamas. Nuoširdžiai užjaučiu aukų šeimas“, – rašė ji.

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas pranešė skrendantis iš Briuselio į Varšuvą ir teigė, jog su sąjungininke Lenkija yra palaikomi ryšiai.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas teigia, kad „Lietuvos valstybė visada besąlygiškai rems Lenkiją nuo bet kokių provokacijų ar bet kokios formos agresijos bei visada ryžtingai stovės mūsų broliškos Lenkijos pusėje“.

Rusijai stipriai apšaudant Ukrainą antradienio vakarą, Lenkijos Liublino radijas pranešė apie sprogimą Pževodo kaime Liublino apylinkėse. Įvykio vietoje dirba policijos ir kariuomenės atstovai. Pranešama apie du žuvusius žmones.

Preliminariais duomenimis, Lenkijoje, NATO narėje, sprogo dvi Rusijos paleistos raketos. Antradienį Rusija surengė didžiausią raketų ataką prieš Ukrainą nuo pat invazijos į ją pradžios. Į Ukrainą buvo paleista apie 100 raketų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius