Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 24 /14:34

Po vaikų paėmimo skandalo nuo pareigų nušalinta Kauno Vaiko teisių tarnybos vadovė

Nuo pareigų nušalinta Kauno Vaiko teisių apsaugos tarnybos laikinoji vadovė Daiva Porutienė. Kaip LRT RADIJUI patvirtino Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorė Alina Jakavonienė, D.Porutienė grąžinta į vyriausiosios specialistės pareigas.
Eglė Kručinskienė, Gintaras Kručinskas
Eglė ir Gintaras Kručinskai / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Taip pat, pasak A.Jakavonienės, pradėta tarnybinio nusižengimo procedūra dėl galbūt neetiško elgesio. Antradienį D.Porutienė iš pradžių atsisakė priimti paimtų vaikų tėvą, jo advokatę bei Seimo narius, tačiau maždaug po valandos diskusijų su jais susitiko.

Vaiko teisių apsaugos tarnyba šiuo metu sprendžia, ar grąžinti kauniečių šeimai vaikus. A.Jakavonienė teigia, kad vaikai į šeimą gali būti grąžinti, jei paaiškės, kad išnyko grėsmė.

VIDEO: Atimtų vaikų močiutė netvardė emocijų: nebuvo priežasčių paimti vaikus ir taip žiauriai šmeižti

„Bus sprendžiamas klausimas dėl pagalbos organizavimo šeimai, kadangi tai yra pagalbos plane numatyti veiksmai. Jeigu išnyko grėsmės, kurios buvo nustatytos, dėl kurių vaikai buvo paimti iš šeimos, neabejotinai bus sprendžiamas klausimo tikslingumas ir dėl vaikų grąžinimo“, – LRT RADIJUI sako Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorė A.Jakavonienė.

Mažamečiai laikinoje globoje atsidūrė rugsėjo pabaigoje, praeiviui pranešus, kad motina gatvėje sudavė savo sūnui. Vaiko teisių specialistai sako, kad vaikai paimti dėl ilgalaikių auklėjimo ir drausminių metodų, atitinkančių smurto požymius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius