-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 13

Policija prieš šeimų maršą telkia pajėgas: pareigūnų bus tiek, kiek būtina

Šeštadienį planuojamas Didžiuoju šeimos gynimo maršu pavadintas renginys, kurio dalyviai ketina automobiliais suvažiuoti iš visos Lietuvos į Vilnių ir Vingio parke surengti mitingą. Sostinės meras Remigijus Šimašius sako, kad savivaldybė negalėjusi jo drausti, kadangi „Konstitucijoje yra garantuojama susirinkimų laisvė be ginklų“. Policija pažada, kad jai pajėgų užtikrinti tvarką pakaks.
K.Krivicko organizuojamos šeimų eitynės
2019 metais K.Krivicko organizuotos šeimų eitynės / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Važiuos per visą Lietuvą

Renginys, pavadintas Didžiuoju šeimos gynimo maršu, planuojamas gegužės 15 dieną. Kaip skelbiama socialiniuose tinkluose: „Startas – 8.00 val., maršas prasidės visoje šalyje. Iš numatytų taškų automobiliais, motociklais Lietuva sutekės į automagistralę Klaipėda–Vilnius ir susilies į galingą protesto srautą. Kulminacinis Maršo akordas – mitingas Vingio parke.“

Numatomo mitingo aprašyme nurodoma, kad ketinama vienytis prieš „ideologinio karo metodais vykdomą agresyvią genderistinę propagandą ir valdančiosios daugumos rengiamus įstatymus“.

Artėjant nevienareikšmiškai vertinamam Didžiajam šeimų gynimo maršui kai kurie politikai pareiškė dalyvausiantys renginyje ir taip pademonstruosiantys savo palaikymą tradicinei šeimai ir krikščioniškoms vertybėms, nepritarimą tos pačios lyties asmenų partnerystės įteisinimui, Stambulo konvencijos ratifikavimui ir pan.

Plačiau skaitykite čia: Prieštaringai vertinamame marše šeimos gynimo vėliavą kels ir dalis Seimo narių: kiti politikai įspėja apie pavojus.

Tikisi, kad elgsis kultūringai

Kaip 15min sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis, policija intensyviai ruošiasi, iš anksto bendrauja su organizatoriais ar atsakingais apskrityse asmenimis.

„Pareigūnų bus tiek, kiek būtina užtikrinti viešąją tvarką ir eismo saugumą“, – užtikrino R.Matonis.

Klaipėdos VPK nuotr./Klaipėdos pareigūnai patruliuoja motociklais
Klaipėdos VPK nuotr./Klaipėdos pareigūnai patruliuoja motociklais

Paklaustas, ar yra gauta kokių nors signalų apie galimus neramumus šio maršo metu, policijos atstovas atsakė: „Tikimės, kad dalyviai elgsis kultūringai, laikysis galiojančių teisės aktų.“

„Vilniuje viskas bus ramu“

Vilniaus meras R.Šimašius sako, kad sostinės savivaldybė negalėjusi uždrausti šio renginio.

Vilniuje viskas bus ramu ir gerai. Jeigu kas nors tikisi, kad čia apokalipsė ateina, tai nė iš tolo nepanašu.

„Konstitucinė laisvė susirinkti yra, taigi, žmonės galės susirinkti. O šiaip – Vilniuje viskas bus ramu ir gerai. Jeigu kas nors tikisi, kad čia apokalipsė ateina, tai nė iš tolo nepanašu.

Galiu priminti, kad mes sveikiname visas šeimas, kokios jos bebūtų. O jeigu kažkas supranta tradicinę šeimą kaip senamadišką šeimą, kurioje galima pakratyti savo vaiką ar terorizuoti savo žmoną, tai mes tokių šeimų nemylime. Bet mes už visas šeimas. Labai džiaugiamės, kad Vilnius toks yra – atviras ir laisvas“, – kalbėjo meras.

R.Šimašius taip pat teigė esąs tikras, kad policija atliks savo darbą.

Taip pat skaitykite: Šeimų gynėjo retorika privertė suklusti: pagrasino nušluoti visą Seimą, parlamentarus išvadino necenzūriniu žodžiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius