Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 31

Policijos reidų organizatorius: Vilniuje per šventes vairuoja tik blaivios moterys ir senukai!

Sostinės policijos pareigūnai – išmušti iš vėžių. „Nėra, ką ir papasakoti...“, – tarsi atsiprašinėdamas kartojo Vilniaus policijos viršininko pavaduotojas Raimundas Dervinskas, kamantinėjamas apie šventinių reidų rezultatus.
Komisaras R.Dervinskas: „Apie praėjusių Kalėdų reido rezultatus nėra ką šnekėti. Nes vairuotojai buvo arba moterys, ar pagyvenę žmonės.“
Komisaras R.Dervinskas: „Apie praėjusių Kalėdų reido rezultatus nėra ką šnekėti. Nes vairuotojai buvo arba moterys, ar pagyvenę žmonės.“ / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Jau šešiolika metų vidaus reikalų sistemoje tarnaujantis komisaras 35 metų R.Dervinskas prisipažino, kad tokio ramaus šventinio laikotarpio, kaip šiemet, jis neatsimena. Nors išeiginių dienų netrūksta, Vilniaus apskrities policijos komisariato teritorijoje skaudžių nelaimių ar nusikaltimų gausos neužfiksuota.

Gal išleisite visus policininkus švęsti? Galbūt ir per Naujųjų metų sutikimą bei kitas ateinančias išeigines dienas galima bus pasikliauti vien visuomenės sąmoningumu?, – trečiadienį 15min.lt pasiteiravo R.Dervinsko, Vilniuje atsakingo ir eismo ir kitas viešojo saugumo sritis.Vilniečiai yra jau įpratę, kad per šventes vairuotojams skiriamas ypatingas dėmesys, daromi reidai.

Saugumo akcijas rengsime, vairuotojus tikrinsime kiekvieną dieną. Dirbs viešosios policijos pajėgos, vieno reido vietoje dalyvaus apie 20 pareigūnų. Pajėgos bus pakankamos, svarbiausių renginių metu papildomai dirbs virš 300 pareigūnų.

Kaip žinome, Kalėdos Vilniuje ir apskrityje buvo itin ramios. Kuo tai paaiškintumėte?

Netgi pasakyčiau, kad Kalėdos praėjo keistai ramiai. Įvykių beveik nebuvo. Kažkiek žmonių sužalota, bet netgi mažiau, nei vidutiniškai būna paprastą dieną.

Žiniasklaidoje iš anksto skelbėme, kokių policija imsis saugumo priemonių, savo planus įgyvendinome.  Bet yra vienas, sakyčiau, pagrindinis faktorius, kas lemia tą ramybę: tai galiojantys nauji įstatymai.

Dabar už važiavimą girtam iš karto atima teises. Ir vilniečiai yra jau įpratę, kad per šventes vairuotojams skiriamas ypatingas dėmesys, daromi reidai. Išaiškinami ir nuo alkoholio, ir nuo narkotikų apsvaigę asmenys.

Tačiau apie praėjusių Kalėdų reido rezultatus nėra ką šnekėti. Nes vairuotojai buvo arba moterys, ar pagyvenę žmonės.

Pasakykite iš patirties – kuo saugumo požiūriu skiriasi kalėdinis bei naujametinis laikotarpiai?

Kalėdinės šventės visą laiką būna ramesnės, o naujametinės – siautulingesnės. Per Naujuosius didžiausias pavojus yra alkoholis.

Būsto vagystės nėra itin aktualios, nes dauguma švenčia namuose. O vadinamieji gatvės nusikaltimai, žinoma, vyrauja. Su pirotechnika iki šiol problemų nebuvo, o kaip bus vėliau, pamatysim. Bet informacijos apie tai, kaip apsisaugoti, buvo paskelbta pakankamai.Kalėdos praėjo keistai ramiai. Įvykių beveik nebuvo.

Sostinės kelių policininkai juokauja, kad jau išmokė vilniečius vartoti alkoholį. Per reidus stabdomi vairuotojai patys masiškai prisipažįsta, kad gėrė, tačiau drąsiai pučia į tikrintuvą ir beveik niekada nepripučia. Ar tai geras pavyzdis, kaip derinti girtavimą ir vairavimą?

Statistikos, kas yra išgėręs, bet nepripučia, mes nefiksuojame, bet, iš tikrųjų, tokių yra daug. Žinoma, kad tai nėra sveikintina! Nes tas ribos žinojimas – slidus dalykas.

Beje, dalis vairuotojų paprastai labai vertina galimybę „susitarti“, sumokėti „baudą“ vietoje...

Mes netoleruojame tokių dalykų! Jei kai kurie vairuotojai tikisi taip išsisukti – tai jų problemos. Būna, kad ir mūsų pareigūnams, kurie tuo susigundo, bylos iškeliamos. Policininkus kontroliuojame, kyšininkavimo atvejus nustatome.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius