Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 27

Poliklinikos dirbs ir savaitgaliais bei per šventes

Poliklinikos, ambulatorijos ir kitos pirminės ambulatorinės asmens sveikatos priežiūros įstaigos dirbs ir savaitgaliais bei per šventes.
Poliklinika
Poliklinika / „Scanpix“ nuotr.

Sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas įpareigojo jas per gripo epidemiją paslaugas teikti ir poilsio bei švenčių dienomis bei darbą organizuoti taip, kad kuo daugiau karščiuojančių pacientų būtų lankoma namuose, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Anot ministerijos, tai numatyta ministro pasirašytame įsakyme dėl pirminės sveikatos priežiūros įstaigų darbo organizavimo gripo epidemijos laikotarpiu. Įsakyme taip pat numatytas privalomas vaikų iki 10 metų vizitavimas namuose tais atvejais, kai temperatūra aukštesnė nei 38,5 laipsnio.

Ministro teigimu, bus ieškoma galimybių atlyginti medikams už papildomą darbą. Kol kas SAM numatė papildomam medikų darbo krūviui apmokėti skirti 300 tūkst. litų.

Įsakyme taip pat įrašyta nuostata pagal pacientų poreikius prailginti įstaigų darbo laiką, organizuoti ligonių konsultavimą telefonu.

Pirminių asmens sveikatos priežiūros įstaigų vadovai taip pat įpareigoti darbą organizuoti taip, kad būtų vykdomi Darbo kodekso reikalavimai dėl darbuotojų darbo ir poilsio.

Antradienį Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija patvirtino, kad šalyje yra gripo epidemija, tačiau ekstremali situacija nepaskelbta.

Daugiau naujienų apie gripą skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius