-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 09

Politologai: socialdemokratų kuriama intriga rodo, kad jų pagrindinis taikinys – ne prezidento rinkimai

Socialdemokratai šeštadienį paskelbė, kad savo sprendimus dėl kandidato prezidento rinkimuose paskelbs kitų metų vasario pradžioje. Anksčiau žadėjo tai padaryti šių metų gruodį. Šį delsimą socialdemokratai vadina rinkimų taktika – kuo ilgiau išlaikyti intrigą. 15min kalbintų politologų Ainės Ramonaitės ir Ramūno Vilpišausko manymu, tokia laikysena rodo, kad apklausose pirmaujanti opozicinė partija nėra rimtai nusitaikiusi į prezidento postą.
Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) tarybos posėdis
Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) tarybos posėdis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Socialdemokratų partijos kuriama intriga dėl būsimųjų prezidento rinkimų gali reikšti, kad partija dar neturi aiškaus sprendimo dėl partijos lyderės Vilijos Blinkevičiūtės dalyvavimo rinkimuose. Nors būtent partijos pirmininkė sulaukusi didžiausio skyrių palaikymo partijoje.

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (TSPMI) politologė Ainė Ramonaitė mano, kad toks delsimas gali būti bandymas išlošti laiko ieškant sprendimų.

„Spėčiau, kad jie nelabai yra apsisprendę dar ir neturi tokio aiškaus kandidato, kuris norėtų kandidatuoti ir, kita vertus, galėtų gerai pasirodyti. Ir, matyt, neturi ambicijos labai rimtai prezidento rinkimuose pasirodyti“, – 15min sakė A.Ramonaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius