Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 12

Politologas Lauras Bielinis: koalicijai geriausia būtų skandalą dėl FNTT pamiršti

Politologas Lauras Bielinis labai teigiamai vertina prezidentės Dalios Grybauskaitės sprendimą neatleisti vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio. Tokiu sprendimu, anot L.Bielinio, prezidentė demonstruoja nuoseklumą ir stoja įstatymų, o ne emocijų pusėn.
Lauras Bielinis
Lauras Bielinis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Prezidentė pasielgė nuosekliai ir diplomatiškai kamuolį permesdama atgal Seimui. Ji pati seniai yra susiformavusi nuomonę apie skandalo veikėjus ir priežastis, todėl ir toliau demonstruoja esanti įstatymų, o ne emocijų pusėje“, – 15min.lt situaciją komentavo L.Bielinis.

Pasak jo, prezidentė dar nuo kadencijos pradžios aiškiai rodo, kad jos požiūriu, politikai turi nepasiduoti nei partiniams, nei ekonominiams interesams, o tik pagal įstatymus dirbti valstybės labui.

Politologas L.Bielinis mano, kad Seime interpeliacija R.Palaičiui vargu ar pavyktų.

„Gali būti, kad jai konservatorių iniciatyva bus surinkti parašai, tačiau vargu ar interpeliaciją palaikytų Seimo dauguma. Be to, po šio D.Grybauskaitės sprendimo, ministras turi prezidentinę garantiją, kad tai, kaip jis elgėsi, buvo pozityvu“, – įsitikinęs L.Bielinis.

Todėl, pasak jo, koalicijai būtų geriausia, kad šis skandalas taip ir užgestų be jokių rezultatų: ministras liktų poste, premjeras Andrius Kubilius nepriimtų prezidentės sprendimo neatleisti ministro asmeniškai ir nepultų rašyti pareiškimų, o Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos vadovai nebūtų grąžinti į postus.

„Tendencija rodo, kad vertingiausia koalicijai būtų šį skandalą pamiršti“, – sako politologas.

Primename, kad prezidentė pirmadienį nutarė neatleisti vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio ir pareiškė, kad jo likimą turi spręsti koalicija arba Seimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius